17 °C
Online izdanje
Subota, 27.svibnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Događaji
RSS feed
Današnji broj
Događaji
Povratak
Red maćuhica i karanfila, red predizborne retorike
Piše: Vanja Mirčeta
Dobro bi bilo da Zadar izgubi ružni epitet bastiona HDZ-a i za to postoje realni razlozi. Ta stranka stvara sliku strašno uspješnog grada Zadra, predstavlja ga kao vodećeg u Hrvatskoj što apsolutno nije istina. To je bilo točno 80-ih godina kada smo imali razvijenu industriju. Danas su ljudi, prvenstveno mladi, bez posla i na rubu egzistencije, istaknuo je Knez
Foto: Marin GOSPIĆ
Zadarski HSLS od nadolazećih lokalnih izbora očekuje promjenu vlasti u Zadru

U povodu Međunarodnog dana žena proteklog vikenda na Narodnom trgu Ženski odbor HSLS-a Zadar u sklopu projekta "Ne daj da te gaze" darivao je sugrađane maćuhicama i karanfilima. Predsjednica liberalki ŽO HSLS-a Marina Marić istaknula je iznimno zadovoljstvo što su ih u ovoj akciji podržale žene iz SDP-a na čelu s Tatjanom Petrić, predsjednicom GO FŽ SDP-a Zadar.

- Akciju "Ne daj da te gaze" pokrenule su liberalke na državnom nivou. UN-ova konvencija koja govori o svim oblicima diskriminacije donesena je prije trideset godina, međutim, još uvijek su žene na određenim područjima diskriminirane, u psihološkom ili ekonomskom smislu. Za ovu akciju smo se odlučile upravo stoga jer su žene još uvijek zakinute na tržištu rada, teže se zapošljavaju i to je veliki problem, istaknula je Marić. 

Na konferenciji za novinare koja je održana u sklopu akcije "Ne daj da te gaze" predsjednik zadarskog HSLS-a Joso Knez govorio je o aktualnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj te najavio da će svoju pravu snagu HSLS pokazati na predstojećim lokalnim izborima, gdje bi svježa krv liberala trebao biti veliki broj žena u rukovodećim tijelima ogranka i mlađe snage. U svom govoru odlučno je odbio mogućnost koalicije sa zadarskim HDZ-om na nadolazećim lokalnim izborima.

- Ovom akcijom šaljemo poruku javnosti da se žene što više angažiraju na lokalnim izborima te da se izbore za primjerenu zastupljenost na stranačkim listama te tako konkuriraju za predstavnička tijela. Što se tiče priprema za izbore već po tko zna koji put javno naglašavam kako koalicija sa HDZ-om ne dolazi u obzir, no postoji velika mogućnost koaliranja s drugom strankom. Čini mi se da neće biti velikih koalicija. Realna činjenica je da u Hrvatskoj postoje dvije velike stranke, HDZ-e i SDP-e, ovu prvu smo odbacili kao mogućnost, no koalicija sa SDP-om je moguća, ali to je stvar dogovora, kazao je Knez.

Galerija slika
Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr