Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zbog bakra, lopov prekinuo prometnu signalizaciju na pruzi!

Autor: Minja Gugić

10.03.2013. 23:00
Zbog bakra, lopov prekinuo prometnu signalizaciju na pruzi!

Foto: PIXELL



Poprilično opasna krađa proteklog se vikenda dogodila i u mjestu Bibinje i to na ulazu u željezničku postaju. Tamo je lopov presjekao i ukrao nekoliko desetaka metara bakrenog konopca čime je prekinut nadzor prometne signalizacije


Bizarna, ali poprilično opasna krađa dogodila se u petak u Bibinjama na željezničkoj pruzi na ulazu u željezničku postaju gdje je nepoznati drznik presjekao i ukrao nekoliko desetaka metara bakrenog konopca čime je prekinut nadzor prometne signalizacije. Pričinjena materijalna šteta nije velika – tek nekoliko stotina kuna, no posljedice su svakako mogle biti nemjerljive. Policajci sada pokušavaju ući u trag nepoznatom kradljivcu, a protiv njega je već podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela ocijenjenog kao – ugrožavanje prometa opasnom radnjom ili sredstvom.
I dok traže kradljivca bakra, policajci su uspjeli ući u trag razbojniku koji ima “na duši” čak 30 provala i krađa. Vjerovali ili ne – riječ je o 16-godišnjaku.
Provaljivao je u kioske, trgovine, ugostiteljske objekte, stanove te čak i škole iz kojih je krao novac, računalnu opremu, pića i prehrambene proizvode.
Provala se dogodila u mjestu Mrljane na otoku Pašmanu. Policajci nisu mogli točno utvrditi dan kad se provala dogodila jer je kuća u izgradnji, a nepoznati je počinitelj ukrao televizor, devet baterija za kuhinju, klima-uređaj i čistač za bazen. Materijalna šteta je procijenjena na nekoliko desetaka tisuća kuna.
Obrovački policajci pak, uspjeli su otkriti dvojicu lopova koje su osumnjičili za dvije provale i krađe. Radi se o 40-godišnjaku i 23-godišnjaku.