Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Narodni trg u šarenilu pisanica

10.04.2011. 22:00
Narodni trg u šarenilu pisanica


Učenička zadruga Mocire djeluje u OŠ Voštarnica od 2009. godine i ima likovnu i keramičarsku sekciju. Od oko 70 učenika u školi, u Zadruzi djeluje njih 30. Njihove uratke izlažemo svaki Božić i Uskrs, a sudjelujemo na školskim državnim i županijskim smotrama, na kojima smo već dobili brojne pohvale, rekla je voditeljica Jelena Babić


Osim proljetnog  sunca, Narodni trg su jučer “okupale” i vesele uskrsne boje na  štandu Učeničke zadruge Mocire koja djeluje u Osnovnoj školi Voštarnica Zadar. Pisanice od  rižinog papira, stiropora, filca i  gipsanog zavoja, vijenci ukrašeni  jajolikim glinamolom, uskrsne  koke u različitim oblicima te razni uskrsni ukrasi koje su učenici  izrađivali na radionicama privukli su brojne humanitarno i  estetski osviještene Zadrane.
– Učenička zadruga Mocire  djeluje u OŠ Voštarnica od  2009. godine i ima likovnu i  keramičarsku sekciju. Od oko  70 učenika u školi, u Zadruzi  djeluje njih 30. Njihove uratke  izlažemo svaki Božić i Uskrs, a  sudjelujemo na školskim državnim i županijskim smotrama,  na kojima smo već dobili brojne  pohvale. Zadruga se sama financira, tako da ćemo i od ove  uskrsne prodaje opet kupiti  materijal za daljnji rad sekcija,  a sve u svrhu razvijanja potencijala naših učenika, rekla je  Jelena Babić, voditeljica Zadruge Mocire.
Na štandu je bila i 16-godišnja Lucija Mijolović, učenica OŠ Voštarnica koja je proteklih mjeseci uživala u izradi  uskrsnih ukrasa.
– Lijepo nam je na radionicama i lijepo je danas tu, dobro je vrijeme, družimo se i  prodajemo pisanice, rekla je  dobro raspoložena Lucija.