Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Mosa Fowiki druga, Troskot najbolji

10.04.2012. 22:00
Mosa Fowiki druga, Troskot najbolji


Zadarska streetball momčad Mosa Fowiki Zadar koju čine: Tomislav Trokot, Marino Pantalon, Hrvoje Ćuška i Marko Škara nastupila je u češkom glavnom gradu Pragu na jakom turniru pod nazivom 2. streetball mania Indoor 2012. Između ostalog, taj turnir je i bio kvalifikacijski za završnicu Svjetske lige koja se održava početkom rujna u Moskvi.
U Pragu je nastupilo 30 momčadi podijeljenih u sedam skupina, a u četvrtfinale je prošlo sedam pobjednika skupina i najbolja drugoplasirana momčad.
– Većina sastava je bila slične kvalitete. Samo je nekoliko lokalnih timova bilo bez izgleda – rekao je Marko Škara, član Mose Fowiki.
– Uz nas nastupile su po jedna momčad iz Srbije, Slovenije i SAD-a te dva slovačka sastava, a ostali sudionici su bili iz raznih dijelova Češke – kaže Škara.
Zadrani su odigrali odličan turnir te stigli do finala gdje su poražani od češkog Urspuratorsa.
– U finalu smo poraženi košem u zadnjoj sekundi utakmice s 11:10 od čeških državnih prvaka Urspuratorsa iz Praga. Ovaj turnir nam je poslužio kao odskočna daska i dobivanje Fibinih pozivnica za Prag Open na kojem nastupa 16 najboljih europskih momčadi u borbi za Moscow Open koji je završnica svjetske lige te pozivnicu za Tallin Open na kojem također nastupa 16 najboljih sastava u borbi za World Masters Tour u Madridu. S tim da je turnir u Madridu ujedno i kvalifikacijski turnir za europske momčadi za FIBA-in svjetski kup koji doslovno obuhvaća cijeli svijet i svi imaju priliku preko raznih turnira na svojim kontinentima doći na završnicu krajem rujna u Miamiju – kaže zadarske stretball momčadi. Valja istaknuti da je Tomislav Troskot bio najbolji igrač turnira.