Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

ODLIČNI REZULTATI

SK Mersin: Srbiću srebro, Šulekić osvojila broncu

Autor: Hina

03.09.2023. 20:44
SK Mersin: Srbiću srebro, Šulekić osvojila broncu

Foto: Luka Jeličić



Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je srebrnu medalju na preči na Svjetskom Challenge kupu u turskom Mersinu, njegova klupska kolegica Sara Šulekić za svoju je vježbu na dvovisinskim ručama nagrađena brončanim odličjem, a korak do pobjedničkog postolja ostale su Tijana Korent na preskoku i Tina Zelčić na gredi.


Aktualni europski prvak na preči je u svom 30. finalu došao do 23. medalje na turnirima za Svjetski kup. Za finalnu vježbu dobio je ocjenu 14,100, koliko je dobio i pobjednik, Turčin Ahmet Onder, ali je zbog bolje ocjene za izvedbu osvojio zlato. Treći je bio Mađar Krisztian Balazs (14,050).


“Išao sam svoju jaču vježbu danas i uspio je izvesti. Zadovoljan sam što sam uspio povezati kombinacije. Imao sam jednu grešku pred kraj vježbe, zato je bilo ovaj put srebro. Nema veze. Stvarno sam zadovoljan s ovim prvim natjecanjem. Ovo je dobra priprema za dalje. Sad idem isto ovako i za 10 dana na Svjetskom kupu u Parizu i onda s pravom pripremom krenuti na Svjetsko prvenstvo u Antwerpen. S početnom ocjenom 6.3 idem tamo probati napasti finale”, rekao je Tin Srbić.




Njegova klupska kolegica iz ZTD Hrvatskog sokola, 17-godišnja Sara Šulekić u svom četvrtom finalu na natjecanjima za Svjetski kup i trećem uzastopnom u Mersinu osvojila je prvu medalju. Još jednom je potvrdila da joj je Mersin sretan grad budući da je u njemu 2020. bila juniorska viceprvakinja Europe na dvovisinskim ručama na kojima je danas osvojila broncu s ocjenom 13,233. Zlato je osvojila Ukrajinka Ana Laščevska (13,533), a srebro Kanađanka Rose Woo (13,433).


“Presretna sam s broncom i s time što sam uspjela napraviti svoju novu vježbu, s novim elementom. Ovo je nevjerojatan osjećaj. Nadam se da će u budućnosti biti još puno ovakvih uspjeha. Ovo mi je prva medalja sa svjetskih kupova, ali već sljedeći tjedan čeka nas novi turnir u Szombathelyju i nadam se da ćemo nastaviti istim tempom”, poželjela je Sara Šulekić.


Iako su u kvalifikacijama imale najbolje ocjene, Tijana Korent (GK Nedelišće) i Tina Zelčić (ZTD Hrvatski sokol), ostale su korak do postolja na preskoku i gredi, obje na četvrtom mjestu.


Korent je u svom 43. finalu ocijenjena s 12,884 na preskoku, a od bronce ju je dijelilo samo 0,066 boda. Pobjednica je bila Uzbekistanka Oksana Čusovitina (13,067), a preostale dvije medalje osvojile su domaće predstavnice – srebro Bengisu Yildiz i broncu Ceren Biner (obje 12,950).


“Bilo je bolje nego u kvalifikacijama, ali sam dobila lošije ocjene jer se eto, htjelo pogurati Turkinje da budu druga i treća. Znam da zvuči kao da se žalim na sutkinje, ali stvarno je to bila realna situacija ovaj put”, razočarana je bila Tijana Korent koja će novu priliku imati već sljedećeg tjedna u Mađarskoj.


U svom šestom finalu i trećem uzastopnom ove sezone, Tina Zelčić nije uspjela nastaviti niz osvajanja medalja. Nakon srebrna u Varni i bronce u Osijeku, danas je u finalu grede bila četvrta s 12,633. Ukrajinka Laščevska je bila uvjerljiva pobjednica (13,767), srebro je osvojila Kanađanka Woo (13,167), a broncu Mađarica Nikolett Szilagyi (13,067).


“Nije mi žao što sam četvrta. Sve cure su odradile stvarno odlično i samim time što sam nastupala kao osma, posljednja, nije mi bilo svejedno. Vidjela sam jako visoke ocjene, jako dobre vježbe. Nijedna cura se nije praktički niti zaklimala, a pogotovo ne pala. Drago mi je što sam se uspjela smiriti i odraditi možda i jednu od svojih boljih vježbi na gredi”, rekla je Zelčić.


Novi turnir Svjetskog Challenge kupa na rasporedu je od 8. do 10. rujna u mađarskom gradu Szombathelyju, gdje će hrvatsku gimnastiku predstavljati Filip Ude, Jakov Vlahek, Tijana Korent, Sara Šulekić, Christina Zwicker i Tina Zelčić.