Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Bajlo: Dugovanja postoje, ali nije bilo štrajka

Autor: Drago Bajković

10.04.2013. 22:00
Bajlo: Dugovanja postoje, ali nije bilo štrajka


Istina je da su razgovori s igračima vođeni na tu temu, ali isto tako smatram da smo pronašli rješenje. Naime, tijekom ovoga tjedna, u roku 2-3 dana, taj bi problem trebao biti riješen na obostrano zadovoljstvo – kazao je Josip Bajlo, predsjednik Zadra


Informacija koja nas je u srijedu ujutro dočekala glasila je “Nogometaši prvoligaša Zadra nisu u utorak odradili poslijepodnevni trening”. Prvo što se nakon toga može pomisliti je da su štrajkali. A ni razlog nije teško pretpostaviti s obzirom na to da svi prvoligaši muku muče s isplatama plaća koje kasne i po nekoliko mjeseci. Josip Bajlo, predsjednik prvoligaša sa Stanova kao i uvijek bio je na dispoziciji i spremno je odgovorio na sva naša pitanja.
– Istina je, u utorak nismo imali trening, tj. nije se treniralo. Ili točnije, proveli smo to vrijeme u razgovorima s igračima, međutim, nema govora ni o kakvom štrajku.
Je li razlog tome nezadovoljstvo igrača zbog dugovanja prema njima?
– Dugovanja postoje, kao uostalom i u svim ostalim prvoligašima. Nije tajna da su teška vremena i da plaće kasne kako u gospodarstvu, tako i u sportskim kolektivima. Istina je da su razgovori s igračima vođeni na tu temu, ali isto tako smatram da smo pronašli rješenje. Naime, tijekom ovoga tjedna, u roku 2-3 dana, taj bi problem trebao biti riješen na obostrano zadovoljstvo.
Kolika su dugovanja prema igračima?
– Ne bih mogao precizno odgovoriti na to pitanje. Činjenica je da ona postoje, ali isto tako i da se ulaže veliki trud kako bi ona bila barem djelomično sanirana. Ovom prigodom se želim posebno zahvaliti igračima na strpljenju koje pokazuju po ovom pitanju i čestitati im na trudu i htijenju koji pokazuju u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa.