Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Strategija razvoja (ni)je album neostvarivih želja

Autor: Velimir Brkić

10.04.2013. 22:00
Strategija razvoja (ni)je album neostvarivih želja

Foto: Velimir BRKIĆ



Strategija razvoja izgleda poput maturalnog rada ili albuma neostvarivih želja, kazala je Merdić, dok je Karabatić zatražio da se uvrste planirane investicije Ilirije od 49 milijuna eura za kamp park Soline, nautičku luku, Marinu Kornati i druge projekte
Rebalans proračuna, zgrade stare škole i političkih stranaka, amandmani Danijela Karabatića, žustre rasprave i traženje odgovora Anke Merdić, zdravstveno-turistički centar, strategija razvoja, Dom za starije i nemoćne kao i 19. točaka dnevnog reda samo su dio onoga što se u utorak navečer događalo na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru koja je potrajala više od tri sata.
Ovu, svakako predizbornu, sjednicu vodio je predsjednik Tonči Šangulin, a od 15 nedostajalo je čak pet vijećnika. Osim već uobičajenih, Ane Buovac (SDP) i Nelke Malešević (DSU-HNS), svoj dolazak su opravdali Suzana Tolić, Nikola Tomić i Marin Eškinja (HDZ).
Imenovanje članova ekspertne skupine u provedbi projekata Zdravstveno-turističkog centra Biograd bilo je u povodu prvog amandmana Karabatića, u ime hotelske kuće Ilirija, ali i Ilirijina pisma u kojem su tražili da se imenuju tri člana u ekspertnu skupinu: Goran Burčul, Margarita Vrankulj i Marijana Prtenjača.
– Zašto je iz projekta isključena Ilirija, okosnica biogradskog turizma, kuća koja je protekle godine ostvarila 15 posto više prihoda?, pitao je Karabatić.
Prezentaciju je vodio liječnik Specijalne ortopedske bolnice dr. Marko Milić, iz udruge Mediteraneo.
I kod strategije razvoja Biograda do 2020. godine lomila su se koplja.
– Strategija razvoja izgleda poput maturalnog rada ili albuma neostvarivih želja, kazala je Merdić, dok je Karabatić zatražio da se uvrste planirane investicije Ilirije od 49 milijuna eura za kamp park Soline, nautičku luku, Marinu Kornati i druge projekte.
– U strategiji nema nijednog jedinoga imena potencijalnog ulagača, strategija je tek smjernica i svi projekti koji su u zakonskoj regulativi mogu se ostvariti. Jedan od primjera gdje ima zapreka je primjerice Ilirija koja želi izgraditi kamp park Soline na 25 hektara, a zakon dopušta maksimalno 15 hektara. Znači, prohtjevi i zahtjevi moraju ući u zakonske okvire i prostorno-plansku dokumentaciju, govori Knez.
Donesena je odluka o osnivanju javne ustanove socijalne skrbi Dom za starije i nemoćne sv. Antun.