Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Luksuzna vozila zaustavit će se i na zadarskim instalacijama

10.04.2016. 22:00
Luksuzna vozila zaustavit će se i na zadarskim instalacijama


– Ovo je samo dokaz da zajedničkim snagama i međusobnom suradnjom možemo mnogo više učiniti na promicanju hrvatskog turizma i njegovih posebnosti, kazao je gradonačelnik Grada Zadra Božidar Kalmeta
Jedinstveni gastro-turistički projekt, koji okuplja 150 VIP automobilskih entuzijasta, te preko 350 pratećeg osoblja koji će se brinuti za sudionike ove jedinstvene karavane luksuznih vozila, po prvi puta će se, od 17. do 19. lipnja, održati u Hrvatskoj. S obzirom da karavana kreće iz Zagreba, s konačnim ciljem u Šibeniku, uz jednodnevni posjet Zadru, drugog dana eventa, predstavljanju projekta, na jučer održanoj konferenciji za novinare u šibenskom D-Resortu, prisustvovali su gradonačelnici Zagreba Milan Bandić, Zadra Božidar Kalmeta i Šibenika Željko Burić.
Vlasnici i menadžeri
– Projektom Pink Wing želja nam je bila okupiti visokopozicionirane poslovne ljude, vlasnike kompanija i menadžere koji imaju u vlasništvu skupocjene sportske automobile, te im kroz druženje i uživanje u svim pogodnostima ovog eventa pružiti nezaboravan turističko-gastronomski vikend doživljaj. S obzirom da ruta prolazi kroz neke od najljepših krajolika u Hrvatskoj, svakako da je turistička promocija bila misao vodilja u organizaciji događanja, pojasnio je Robert Bajs iz Organizacijskog tima Pink Wing.
Sudionici događanja su većinom poslovni ljudi iz Hrvatske, no pridružilo se i njih nekoliko iz susjednih zemalja ali i zemalja Zapadne Europe. Okupljanje i polazak je s prstena oko Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu gdje će vozila biti izložena, što će svakako biti turistička atrakcija. Polazak je 17.06 uz policijsku pratnju i zatvaranje prometnica do izlaska iz grada.
– Automobilski entuzijasti svakako će uživati u ovome nesvakidašnjem događanju koje će, vjerujem, zadovoljiti sve njihove apetite i pružiti im nova avanturistička iskustva i doživljaje kroz krajolike Lijepe naše. Veseli me što su upravo gradovi Zadar i Šibenik postali istaknute stanice ove avanture i tako dobili priliku turistički se predstaviti na jedinstveni način te upotpuniti svoje atraktivne turističke ponude jednom novom i drugačijom, naglasio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.
Povezivanje gradova
Sljedeća prolazna točka, odnosno mjesto zaustavljanja je Benzinska postaja Brinje, gdje će neki od partnera imati promocijske aktivnosti. Nakon toga, cijela karavana silazi s autoceste kod Žute Lokve te preko Senja nastavlja putovanje Jadranskom magistralom. Kolona, koju će cijelo vrijeme pratiti policija, na autocestu se opet vraća na NP Maslenica i nastavlja autocestom do Šibenika, gdje se spušta u uže središte grada uz zatvaranje prometa na rivi gdje će vozila biti izložena neko vrijeme. Pod pokroviteljstvom Grada Šibenika i Turističke zajednice grada Šibenika bit će upriličena večera za sve sudionike i to u Perivoju Roberta Visianija. Večeri će se pridružiti i djevojke i organizatori Izbora za MISS Hrvatske, što se ove godine održava u hotelskom naselju Solaris.
– Ovakvim projektima na najbolji način promoviramo ljepote naše Domovine; posebice mi je drago što se njime povezuju i naši gradovi; Zagreb-Zadar-Šibenik koji, kao domaćini, uistinu imaju što i ponuditi i pokazati i najzahtjevnijim gostima. Vjerujem kako je turistički uzlet Šibenika, kojim svjedočimo, i uređenje kulturnih atrakcija i turističke infrastrukture tek početak šibenskog domaćinstva brojnim jedinstvenim događanjima kao što je Pink Wing, kazao je gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić.
Od Šibenika do Zadra
Drugu etapu pratit će također policija; naime, u subotu će kolona krenuti od Šibenika prema Zadru, te po dolasku u Zadar proći kroz grad i zaustaviti se kod “Pozdrava Suncu” i “Morskih orgulja”.
– Ovo je jedinstveni turistički događaj i uvjeren sam kako će karavana vlasnika ovih doista posebnih vozila uživati na ovoj ruti. Drago mi je što je u njihovo putovanje, uz Zagreb i Šibenik, ucrtan i Zadar koji, evo, ove godine nosi titulu najbolje europske destinacije. Ovo je samo dokaz da zajedničkim snagama i međusobnom suradnjom možemo mnogo više učiniti na promicanju hrvatskog turizma i njegovih posebnosti, poručio je u svom obraćanju gradonačelnik Grada Zadra Božidar Kalmeta.
Kroz sva tri dana eventa, na području D-Resorta održat će se i Pink Wing Luxury Expo gdje će biti predstavljeni luksuzni i ekskluzivni brandovi kao i auto proizvođači premium marki, a bit će organizirana i Gala večera s humanitarnim predznakom.
Jučerašnjem predstavljanju projekta pridružili su se i direktor Glavnog ureda HTZ Ratomir Ivičić, direktorica TZ Grada Zagreba Martina Bienenfeld i direktorica Ureda TZ Šibensko-kninske županije Željana Šikić.