Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Neprodana parcela s upravnom zgradom, restoranom i 11 bungalova

10.04.2016. 22:00
Neprodana parcela s  upravnom zgradom,  restoranom i 11  bungalova


Mi nemamo običaj navoditi kupce i detalje kupoprodajnih ugovora, s obzirom da bi to značilo da otkrivamo detalje poslovnog odnosa između nas i nekog drugog subjekta, a što bi značilo indiskreciju prema drugoj strani, ističe Jo Kempen, voditeljica Odjela za odnose s javnošću HP-a
Atraktivno HP odmaralište u Sukošanu, popularno PTT  odmaralište, na najljepšem i najatraktivnijem dijelu sukošanske obale u  uvali Dječji raj, nakon što gotovo tri godine traži kupca još nije u potpunosti otišlo u ropotarnicu povijesti. Od ukupno četiri parcele prodane su  tri, neprodana je ostala parcela na kojoj je upravna zgrada, restoran i 11  bungalova.
Četiri zasebne parcele
Nakon što se prethodno već prodao motel s dva kamena bungalova na  Punti i jedan bungalov kod Prpića i Pipca na Dječjem raju, prodala su se i  dva kamena bungalova kod Ante Težaka. Na parcelama s jednim i dva  bungalova u tijeku su radovi na uređenju i adaptaciji, dok radovi na  kompleksu motela još uopće nisu započeli.
– Novi vlasnici se upisuju u zemljišne knjige kao vlasnici, a one su javne, na upit Zadarskog lista putem e-maila je odgovorila Jo Kempen, voditeljica Odjela za odnose s javnošću HP-a.
HP nije javno objavio niti daje informacije o kupcima i kupoprodajnoj  cijeni. A o kakvoj transparentnosti te o javnoj dostupnosti svih podataka,  dokumenata i informacija javnog poduzeća se radi rječito je odgovorila  HP-ova glasnogovornica.
– Mi nemamo običaj navoditi kupce i detalje kupoprodajnih ugovora, s  obzirom da bi to značilo da otkrivamo detalje poslovnog odnosa između  nas i nekog drugog subjekta, a što bi značilo indiskreciju prema drugoj  strani, ističe Kempen.
Ipak, uvidom u zemljišne knjige novi vlasnik motela s dva bungalova s  početnom cijenom od 1,2 milijuna eura, je tvrtka Ren-tur d.o.o. Varaždin  u vlasništvu Miroslava Rendića.
Riječ je o tvrtki koja je početkom protekle godine potpisala ugovor za  kupnju cijelog kompleksa HP Odmarališta po početnoj cijeni od 2,8 milijuna eura.
Međutim, pred isplatu je neočekivano odustala i izgubila jamčevinu  od 300.000 kuna, a kompleks se potom prodaje u četiri zasebne parcele s  uvećanom cijenom od 195.000 eura, ukupno za 2.950.000 eura.
Novi vlasnici pojedinih dijelova
Nakon više od pola stoljeća kameni bungalov između Prpića i Pipca je  promijenio vlasnika, početna prodajna cijena je bila 100.000 eura. Novi  vlasnik je Mir-promet d.o.o. Svibje kod Sesvetskog Kraljevca u vlasništvu  Mire i Mirka Lacića koji nekoliko stotina metara dalje od bungalova u Sukošanu imaju kuću za odmor.
Novi vlasnik dva kamena bungalova kod Težaka, koja su prodavana po  početnoj cijeni od 150.000 eura, još nije upisan u zemljišnim knjigama.  No, upoznali smo novog vlasnika tijekom obilaska bungalova, predstavio  se kao Erent iz Preloga, gradića kraj Čakovca.
Hrvatskoj pošti prodaja kompleksa odmarališta, kojeg nazivaju i generatorom začetaka sukošanskog turizma prije 60-ak godina, započeta prije gotovo tri godine, očito ne ide po zacrtanom planu.
– Čestica s upravnom zgradom i bungalovima još uvijek nije prodana  te je javni natječaj i dalje u objavi na korporativnim stranicama Hrvatske  pošte, obznanila je glasnogovornica Jo Kempen.
Hrvatska pošta prije dvije godine nije s Općinom Sukošan prihvatila  razmjenu, “trampu” odmarališta za građevinsko zemljište u također  atraktivnoj Tustici.
Štoviše, Vlada RH premijera Milanovića nije ni primila općinsku komisiju za odmaralište: načelnika Antu Martinca i predsjednika Vijeća Tomislava Dražića (oba HDZ) te dva oporbena SDP-ovca Šimu Dijana Kapetana i Marina Kerana, predsjednika općinskog SDP-a, kamoli da je dala jamstvo za podizanje 3 milijuna eura kredita za kupnju cijelog kompleksa.