Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Triler u Posedarju pripao vitezovima

10.04.2016. 22:00
Triler u Posedarju pripao vitezovima


Gosti iz Sv. Filipa i jakova su imali vodstvo od 1:0 sve do pet minuta prije kraja utakmice. I onda su ostali bez svega
Tri boda HV Posedarje u srazu s Novom zorom u maniri najboljih i najuzbudljivijih trilera. Gosti su vodili od 9. minute i čak punih 77 minute imali tri boda u džepu da bi u završnici utakmice u samo pet minuta izgubili cijeli plijen i pognutih glava napustili igralište. Na krilima zasigurno najvatrenije i najglazbenije publike u Prvoj ŽNL zamjene u posedarskim redovima kreirale su preokret. Najprije je 17-godišnji Josip Jukić na izmaku utakmice pogodio za izjednačenje, dok je njegov vršnjak Luka Gavran u sudačkoj nadoknadi filigranski točno pronašao Antu Lergu za velika tri boda i još veće klupko sreće.
Legende predvode
Sudac Roko Režan čvrsto se držao početnih kriterija te sigurno i bez oscilacija priveo utakmicu kraju, zaslužio je visoku ocjenu. Usprkos što je podijelio sedam žutih kartona, dva domaćinima i pet gostima te ostao nijeme zviždaljke u 17. i 39. minuti kad su domaći, pa gosti tražili kazneni udarac. Posedarce je predvodio vječno mladi 39-godišnji Lorenci Kajtazi Lola, a goste iz Sv. Filip i Jakova 42-godišnji veteran, legenda i predsjednik kluba Krešimir Mikas Krešo. Naime, Filipjanci su doputovali bez zamjena, na klupi su bili tek trener Stipan Vukas Stipe i predstavnik kluba-trener Mile Batur Ćeza. To je i sigurno glavni razlog što su gosti pali pred kraj utakmice, nije bilo niti jedne zamjene za nekoliko vidno umornih i iscrpljenih igrača koji su zbog ljubavi prema klubu na terenu ostavili i srce i dušu. Međutim, nisu uspjeli izdržati domaće napade.
Na dobro kišom natopljenom travnjaku odigravala se bespoštedna, ali fair play utakmica. Domaćom obranom je rukovodio kapetan Luka Klanac koji je vodio veliku borbu s korpulentnim Bepom Pelicarićem. Gostujući stup obrane bio je 17-godišnji Roko Pelicarić koji je zajedno s obrambenim zidom vodio rovovsku bitku s vižljastim i tehnički potkovanim napadačima.
Prvi zgoditak je pao u 9. minuti. Krešo Mikas na središtu terena ima slobodan udarac, u šesnaestercu s lijeve strane prema Zadru pronalazi B. Pelicarića koji vješto štopa loptu i iz prve na suprotnoj strani pronalazi kapetana Branimira Batura Ćezu koji iz blizine zakucava loptu kraj nemoćnog Ivana Deme – 0:1. Najveću prigodu za izjednačenje u prvom poluvremenu u 42. minuti iz blizine propušta mladoliki Jure Ivandić, vratar Mario Drilić na čudesan način zaustavlja loptu na putu k mreži. Drugo poluvrijeme donijelo je pregršt uzbuđenja. Istina, Posedarje je dominirao travnjakom, Nova zora se branila i brzim kontrama i polukontrama stvarala pomutnju u domaćoj obrani. Posedarci igraju s rizikom, na sve ili ništa. U 51. minuti vratar Drlić je opet na sceni, zaustavlja loptu Šimuna Zdrilića koji je s 18 metara uputio pravi projektil. Usprkos pritiscima domaćina i gromoglasnom bodrenju publike popraćenom žestokom elektronskom glazbom Drnić ne misli kapitulirati. U 61. i 65. minuti žrtva je Lola, koji se hvata za glavu ne vjerujući od kuda nije postigao zgoditke. Tri propuštene “mrtve” prigode mogle su se osvetiti u 74. minuti. Na dodavanje B. Batura mlađi Batur, Stjepan- Marko iz trka loptu šalje tik uz vratnicu.
Posedarska završnica
Mile Ćeza s klupe stalno bodri svoje Filipjance: “Držite se, držite se još 20.. još 15… još 10… još 5 minuta…” Gosti ulažu posljednje atome snage ali u 86. minuti popušta koncentracija i obrambeni zid. Napušta ih i sreća, u velikoj gužvi Jukić odbijanac posprema u lijevu donju malu mrežicu. Drnić je ipak kapitulirao – 1:1. Sudac Režan pokazuje delegatu Zoranu Žiliću i pomoćnicima tri minute nadoknade. Pomutnja je uhvatila gostujuće igrače, a domaći igrači silno žele pobjedu, svi osim vratara su na gostujućoj polovini igrališta. To im se ostvaruje u prvoj minuti nadoknade kada na dodavanje Gavrana Lerga iz blizine gura loptu u mrežu i potpuni preokret – 2:1. Gostujući igrači su u šoku, za samo pet minuta izgubili sve. Posedarci su u transu, nogometna fešta mogla je započeti.