Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Protiv “pjesnika” vidanje rana

Autor: Drago Bajković

10.05.2010. 22:00
Protiv “pjesnika” vidanje rana

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Možemo se samo nadati da će se dio ozlijeđenih igrača vratiti u sastav i da će Zebićeva momčad barem u posljednjoj utakmici prvenstva uspjeti pobjedom isprati gorak okus loših rezultata u posljednjim kolima
Jedno je sigurno, Zadrani iz tjedna u tjedan od svake prvenstvene utakmice naprave malu predstavu. Po žanru tragediju. Tako je proteklog vikenda bilo i u Varaždinu. Domaćini su dočekali Zadrane “potreseni” viješću da im HNS nije izdao licenciju za sljedeću sezonu. I umjesto da to iskoriste na zelenom travnjaku oni su “bumbare” praktički vratili u život. I to čime. Svojim glupostima.
Propuštene prigode
Prvoligaš sa Stanova je zbog gluposti koju je napravio Ante Mitrović u 49. minuti (zbog igranja rukom zaradio drugi žuti, tj. crveni karton) ostao s desetoricom igrača na terenu. Kapitulirali su u 80. minuti i to nakon velikog propusta u obrani kada je Smrekar natrčao na odbijenu loptu i neometano je poslao u Gluićevu mrežu. I nakon toga je Zadar imao dvije velike prigode za poravnanje, ali ih nije iskoristio. Kada zbrojimo sve to poraz je sasvim logična posljedica. U situaciji kada se ne zna koliko će klubova sljedeće sezone igrati u Prvoj HNL zbog neizdavanja licencija, Zadar je trenutačno na 13. mjestu prvoligaške ljestvice s 31 bodom na kontu i poraznom gol razlikom 26:41. A ostao im je još domaći ogled sa Zagrebom.
U prošlom kolu većina klubova s dna ljestvice uspjela je osvajanjem bodova donekle učvrstiti svoj prvoligaški status. Zagrebu, sljedećem Zadrovu suparniku, to je uspjelo u Kranjčevićevoj gdje su zgoditkom prvog strijelca prvenstva Vugrineca stigli do tri vrijedna boda. Sada su 10. s 33 boda na svom kontu. Istra 1961 je u Karlovcu osvojila vrijedan bod. Čak su Puljani i vodili, ali je Novinić ipak uspio domaćinima ishoditi jedan bod. Prvak Dinamo je pao na Šubićevcu. U tri minute Šibenčani su zabili dva zgoditka i znali su to sačuvati do kraja utakmice unatoč činjenici da su već u 30. minuti ostali s desetoricom na terenu. Zec je, naime, pocrvenio nakon udaranja Barbarića. Hajduk je na Poljudu uzeo mjeru Čakovčanima. “Bili” su zabili četiri komada, dok je Međimurje uspjelo postići počasni zgoditak. Splićani su trećeplasirani s dva boda zaostatka za Cibalijom koja je na svom terenu deklasirala Croatiju. Mršićeva momčad je pet puta tjerala Sesvećane da izvade loptu iz svoje mreže čime je dodatno ozarila svoje navijače. Riječani su Kantridi bili bolji od Zaprešićana koji za Zadranima zaostaju jedan bod.
Kraj
Kao što smo već naveli Zadrane u četvrtak kada se igra posljednje kolo očekuje dvoboj sa Štimčevim Zagrebom. Možemo se samo nadati da će se dio ozlijeđenih igrača vratiti u sastav i da će Zebićeva momčad barem u posljednjoj utakmici prvenstva uspjeti pobjedom isprati gorak okus loših rezultata u posljednjim kolima. I barem donekle razveseliti svoje navijače.
U posljednjem kolu Istra 1961 će na svom terenu dočekati Rijeku i u dvoboju susjeda pokušati doći do bodova. Inter igra na svom terenu protiv Lokomotive koja je na 8. mjestu i može posve rasterećeno ući u taj susret. Varteks putuje u susjedstvo kod Slaven Belupa. Čekajući odluku Arbitražne komisije kojoj su podnijeli žalbu zbog neizdavanja licencije pokušat će iznenaditi domaćine. Bit će zanimljivo u Osijeku gdje se sastaju stari rivali i susjedi Osijek i Cibalia. Vinkovčanima je dovoljan i bod da bi sačuvali drugo mjesto što bi bio najveći uspjeh u povijesti kluba. S obzirom na pomalo poremećene odnose ova dva kluba za vjerovati je da Osječani neće tako lako dopustiti slavlje susjeda iz Vinkovaca. Hajduk ide u goste fenjerašu Croatiji i za vjerovati je da će pobijediti što bi im u slučaju kiksa Cibalije donijelo drugo mjesto u prvenstvu. Dinamo u očekivanju smjene Krunoslava Jurčića dočekuje Karlovčane. Pobjeda “modrih” ne bi smjela biti upitna, ali nikad se ne zna što sprema opasni Paminho. Ostaje tek dvoboj u Čakovcu gdje će u četvrtak gostovati Šibenik. Uzbuđenja više praktički ni nema, osim što se tiče licencija, evidentno je da svi jedva čekaju kraj ovoga prvenstva.