Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

S Tornadom i punim Mocirama pobjeđujemo Arenu

Autor: Andrija Prović

10.05.2010. 22:00
S Tornadom i punim Mocirama pobjeđujemo Arenu

Foto: Vedran SITNICA



Ma kakva nervoza. Jedva čekamo istrčati na parket – kaže Humbolt
U “malim” utakmicama bio je samozatajan, no kada se lomio rezultat, kada se radilo o bitnim dvobojima, ili je u pitanju bila ključna lopta, rukometaši Zadar Slada u pravilu su se pouzdali u Šimu Humbolta. Njihovo desno krilo ove se sezone pokazalo kao pravi ekspert za uzbudljive završnice. Tako je bilo i proteklog vikenda u Senju. Najiskusniji igrač u zadarskim redovima bio je prvi strijelac derbija 24. kola, a njegov je “eret” društvu iz Mocira donio zlata vrijedan bod. Ako smo spomenutu utakmicu i nazvali derbijem kola, onda Zadrane u ovaj vikend (jučer se jošs nije znalo hoće li se igrati u petak ili subotu) očekuje derbi sezone. U goste im stiže Arena, a ulog je Premijer liga. O Humboltu će, naravno, opet dosta toga ovisiti.
Što se dogodilo u posljednjih 10 minuta u Senju? Zadar je u završnicu ušao s pet golova prednosti.
– Četiri minute prije kraja Senj je uspio smanjiti na tri gola zaostatka, a nama su potom isključena čak dva igrača. Stigli su na 25:25, imali kontru za vodstvo, no nisu je realizirali, a ja sam uspio zabiti naš 26. gol. Nažalost, oni su iz penala opet poravnali na konačnih 26:26, ali i s bodom smo zadovoljni. Ostvarili smo ono po što smo otputovali u Senj. Ovaj je bod “kao kuća”.
Opet se Šime Humbolt javio u ključnim trenutcima. Očito vam leže važne utakmice, tj. neizvjesne završnice.
– Jednostavno sam realizirao prilike koje su se otvorile. Ne bih sebe isticao prvim imenom jer je i Buovac jednako zabio, a za mojih sedam golova zaslužan je i Brkljača s dobrim asistencijama.
Sada nemate previše vremena za odmor. Najvažnija ovosezonska utakmica očekuje vas ovaj vikend. Što će presuditi u derbiju prvenstva?
– Arena je odlična momčad, no smatram da smo kvalitetniji od njih. I u našem prošlom susretu u Puli imali smo priliku pobijediti, međutim, sami smo krivi za poraz. Presudit će borbenost, a nama je zasigurno neće nedostajati. Posebno na domaćem terenu.
Na odmet vam ne bi bile i pune Mocire?
– Naravno. Uz podršku Tornada i punu dvoranu pobijedit ćemo i Arenu, bez obzira na njihovu snagu. Nadam se odličnoj atmosferi kao protiv Crikvenice, odnosno još boljoj.
Vlada li trenutačno u zadarskim redovima nervoza ili nestrpljenje?
– Ma kakva nervoza. Jedva čekamo istrčati na parket.