Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Održano sportsko natjecanje korisnika Doma za odrasle osobe Zemuniki

10.05.2012. 22:00
Održano sportsko natjecanje korisnika Doma za odrasle osobe Zemuniki


U povodu obilježavanja Međunarodnog dana obitelji u Domu za odrasle osobe Zemunik održano je sportsko natjecanje korisnika. Osim domaćina na natjecanju su bile i ekipe Doma za odrasle osobe Sv. Frane iz Zadra i Centra za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov. Natjecalo se u šahu, boćanju, košarci, stolnom tenisu, nošenju jaja u žlici i “čovječe, ne ljuti se”.
–  Svjesni smo toga da se slika obitelji pod utjecajem društvenih promjena znatno izmijenila, da ubrzani tempo života ne ostavlja vremena da jedni drugima uputimo toplu riječ ili pogled, dovoljno pažnje i razumijevanja.
Stoga želimo poslati poruku svima da usprkos tome pokušaju očuvati toplinu, zajedništvo, ljubav među svim članovima svoje obitelji, jer bez nje bili bi izgubljeni, osamljeni, tužni, u prigodnom slovu je naglasila Nataša Petrušić, ravnateljica zemuničkog Doma za odrasle osobe.
– Stoga je upravo dan, 15. svibnja – Međunarodni dan obitelji, vrijeme da slavimo zajedništvo sa svim našim bliskim i dragim i da se prisjetimo rečenice koju svi tako rado upotrebljavamo “Obitelj je uvijek na prvom mjestu”, zaželjela je Petrušić.
Za sudjelovanje u natjecanju bilo je mnogo zainteresiranih od čega su se neki htjeli prijaviti i u više disciplina, no zbog istovremenog početka natjecanja u svim disciplinama to je bilo nemoguće. O svemu je brinuo šef natjecanja, radni terapeut Josip Vidov i njegova vrijedna i radišna ekipa: Nikolina Marić, Lijana Miloš, Snježana Knežević i Žemina Kasap.
– Iako tijekom godine postoje i druga natjecanja ovo tradicionalno natjecanje organiziramo iz razloga što  želimo obilježiti Međunarodni dan obitelji i omogućiti da se svi korisnici ne samo iz naše ustanove već i iz drugih ustanova, međusobno druže, razmjenjuju iskustva, ali i odmjeravaju snage, kazala je Petrušić.
Na Gradini iznad Zemunika Donjeg u petak ujutro do ranog poslijepodneva je odjekivalo “valjaj na boću”, “bumbizaj”, “kratka”, “duga”, “ultima”, “nije koš, trica je”, “osobna, sviraj osobnu sutkinjo”, “ajme ovo nije kuhano jaje, razbilo se”, “treća šestica, čoviće ne ljuti se”, “ova loptica za tenis kada je kockasta…”
– Od same igre, puno nam je važnije druženje, najveći trofej koji prisvajaju svi na ovom jedinstvenom natjecanju, kazala je Vesne Dujić iz zadarskog Sv. Frane.
Poslije službenog dijela natjecanja dodijeljene su prigodne nagrade, diplome i rukotvorine korisnika Doma za odrasle osobe Zemunik nakon čega su se svi sudionici uz druženje i zajedničku priču počastili velikim zajedničkim ručkom.
–  Osim boravka u ustanovama nastojimo našim korisnicima, kojima je to moguće, omogućiti što više i što češće međusobno druženje, odnosno socijalizaciju, stoga kroz godinu organiziramo brojne izlete, susrete, putovanja i odlaske u grad. I ovakva hvalevrijedna druženja su zaista bitna i korisnici im se uvijek iznova raduju, zaključila je Maja Pavković, socijalna radnica Centra u Sv. Filip i Jakovu.