Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Župan primio austrijsku veleposlanicu u RH

10.05.2012. 22:00
Župan primio austrijsku veleposlanicu u RH


Župan Stipe Zrilić primio je jučer u nastupni posjet veleposlanicu Republike Austrije u Republici Hrvatskoj Andreu Ikić-Böhm u čijoj pratnji su bili i počasni generalni konzul Austrije Marin Mrklić i vice konzulica Sanja Širić.
Budući da je riječ o prvom posjetu Zadarskoj županiji, župan Stipe Zrilić upoznao je veleposlanicu o osnovnim geografskim i povijesnim značajkama Zadarske županije naglasivši pritom kako je naša regija dominantna u zemlji kada su u pitanju marikultura i ribarstvo, a da Zadarska županija najviše ulaže u razvoj školstva i zdravstva. Značajna ulaganja izvršena su u prometnoj infrastrukturi koja je doprinijela razvoju turizma, naglasio je, a kao važne projekte koji su u realizaciji spomenuo je izgradnju luke Gaženica i Centra za gospodarenje otpadom Zadarske županije.
Veleposlanica Andrea Ikić-Böhm pohvalila je dobru suradnju Zadarske županije i austrijskog konzulata i naglasila kako im je prioritet biti na raspolaganju građanima. Veleposlanica je ponudila suradnju s nekom od 9 austrijskih pokrajina jer, kako je istaknula, postoji veliki interes, posebno od strane austrijskih gospodarstvenika. Navela je kako ih zanimaju projekti u infrastrukturi, energetici, zaštiti okoliša, školstvu, kulturi i turizmu. Izrazila je želju za otvaranjem austrijske knjižnice u Zadru koja bi bila, uz ostalo, i mjesto kulturne razmjene.