Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Što je Hyde Park prema Benkovačkom sajmu?

Autor: Velimir Brkić

10.05.2013. 22:00
Što je Hyde Park prema Benkovačkom sajmu?

Foto: Velimir BRKIĆ



Tri političke koalicije stranaka iskoristilo je jučerašnji tradicionalni benkovački robni i stočni sajam, kako bi pred mnoštvom ljudi promovirale svoje predizborne programe i osigurale naklonost birača za predstojeće lokalne izbore u Benkovcu i Zadarskoj županiji. Među mnoštvom seoskih rekvizita, ovoga puta svoje su »proizvode« nudili i političari iz SDP-a, HDZ-a, HNS-a, HSP-a AS, HSLS-a, HČSP-a, HSU-a, A-HSS-a, DSU-a, HSUS-a, Zelenih.
Nije prošlo nezapaženo srdačno rukovanje Vladimira Čačića sa saborskim zastupnikom Brankom Kutijom, kandidatom HDZ koalicije za gradonačelnika Benkovca.
– Ovdje na sajmu su i kandidati predsjednice Hrvatske nepotrebne stranke (HNS) gospođe Pusić koja izričito tvrdi da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH. Tu je i SDP-ova kandidatkinja za zadarskog župana gospođa Sabljar-Dračevac koja bi u Zadru htjela podignuti spomenik Titu prije nego Tuđmanu, žestoko je govorio Stipe Zrilić, kandidat za novog-starog zadarskog župana HDZ-ove koalicije.
– Drago mi je vidjeti puno mladih i lijepih žena koji su kandidati ove koalicije, ozareno će Hrvoje Maleš, bivši direktor Hajduka iz Splita, čija je supruga iz Radovina, a na skup je došao, kaže, kao prijatelj Svemira Vrsaljka.
– Naša vizija Zadarska županija čiji ekonomski razvoj počiva na ekološkim načelima u proizvodnji, školovanju, turizmu, kulturi, obnovljivim izvorima energije, kazala je Renata Sabljar-Dračevac, kandidatkinja za župana koalicije SDP-HSLS-DSU.
A osim političara Benkovački sajam zahvaljujući lijepom i sunčanom vremenu bio je kao nikad dosad i prepun djece i mladeži iz Biograda na Moru, Zadra, Dikla, Polače, Sv. Filip i Jakova, Pakoštana, Vrane, Zemunika, Sukošana, Bibinja, Raštana, Škabrnje, Benkovca, Nadina, Posedarja…