Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadar prevažan da bi bio prepušten slučaju

Autor: Siniša Klarica

10.05.2013. 22:00
Zadar prevažan da bi bio prepušten slučaju

Foto: Dino Stanin/PIXSELL



Predsjednik HDZ Tomislav Karamarko obišao je jučer dio Zadarske županije, a potom u Zadru komentirao posljednje ankete koje u Gradu Zadru daju prednost HDZ-u.
– To smo i očekivali i zato je gospodin Kalmeta i kandidiran. Nismo mogli prepustiti slučaju sudbinu naše utvrde, Grada Zadra i njegove županije, rekao je na početku obraćanja novinarima kod crkve sv. Donata Tomislav Karamarko.
Po njemu, HDZ je svaki dan sve jači i jači. Razlog je u tome što su se ljudi zaželjeli pozitivne domoljubne energije, ali su i iskazali zadovoljstvo promjenama u stranci nakon borbe s kriminalom.
– Mi smo našu katarzu prošli. Čekamo da kroz nju prođe i druga strana. Sve to naš hrvatski narod prepoznaje, pa nam zbog toga raste rejting. Zato smo i pobijedili na EU izborima. Poslali smo poruku ovoj vlasti da je dosta i da se moraju maknuti. Vrijeme koje su oni proveli na vlasti je izgubljeno vrijeme za Hrvatsku i njene građane. Na HDZ-u je da nakon ulaska u EU traži prijevremene izbore, nastavio je Karamarko.
Prethodno je u Bibinjama kod spomenika dr. Franji Tuđmanu, zajedno sa zadarskim županom Stipom Zrilićem, saborskim zastupnicima Anom Lovrin i Božidarom Kalmetom te načelnikom Bibinja Ninom Šimunićem, položio vijenac i zapalio svijeću.
Potom je odgovarao na pitanja o aktualnim događanjima i gospodarskoj situaciji u zemlji.
– Zaista je lijepo da je premijer Milanović upoznao naciju s time da je čitao Freuda, Vlak u snijegu, Šegrta Hlapića, međutim, građani ni nakon godinu i pol dana vlasti Kukuriku koalicije još nisu čuli kako misli poboljšati njihov život.