Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Don Zbigniew skrivio prometnu u kojoj je teško stradao dr. Sekula

10.05.2017. 22:00
Don Zbigniew skrivio prometnu u kojoj je teško stradao dr. Sekula


Poznati zadarski pulmolog dr. Daniel Sekula operiran je u zadarskoj bolnici zbog teških tjelesnih ozljeda, druga osoba iz njegova vozila nalazi se na Odjelu za kirurgiju, a dvije su puštene kući. Epilog je ove teške prometne nesreće na Bokanjcu protekle subote koju je skrivio svećenik poljske nacionalnosti don Zbigniew Jacek Korcz, župni vikar župe Uznesenja Blažene Djevice Marije na Pagu. On je u nesreći zadobio lakše tjelesne ozljede, te je nakon hospitalizacije pušten kući.
Prema izvješću zadarske policije, do nesreće je došlo zbog neprilagođene brzine i skliskog kolnika, kada je vozač škode, poljskih registarskih oznaka, izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu traku i udario u drugo vozilo. Policija je izvijestila kako su sve osobe koje su sudjelovale u nesreći bile vezane sigurnosnim pojasom, te se otvorio i zračni jastuk, što im je spasilo živote.
No, vozaču koji je skrivio nesreću, svećeniku Zbignievu Jaceku Korczu, policija je izmjerila 0,94 alkohola u krvi, zbog čega je protiv njega podnesena kaznena prijava Državnom odvjetništvu u Zadru.


O najnovijem zdravstvenom stanju dr. Daniela Sekule razgovarali smo sa zamjenikom ravnatelja zadarske Opće bolnice, dr. Edijem Karucom:
– Dr. Sekula nalazi se na Jedinici intenzivnog liječenja nakon operacije, njegovo je stanje sada stabilno. Druga osoba iz njegova vozila nalazi se na Odjelu za kirurgiju, a treća je otpuštena kući, kao i svećenik – kazao nam je dr. Karuc.