Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Uspješni na sportskom i kulturnom “bojnom” polju

10.05.2017. 22:00
Uspješni na sportskom i kulturnom “bojnom” polju


Nakon Regionalne domijade održane u Zadru 1. i 8. travnja 2017. organizirana je Državna domijada u Rovinju, od 5. do 7. svibnja 2017. na kojoj su sudjelovale prvonagrađene kategorije u sportu i kulturi.
Učenici su kvalitetno provodili vrijeme družeći se s učenicima drugih domova s prostora cijele Hrvatske. Smještaj je bio organiziran u TN Amarin, a cijeli je događaj protekao u dobroj atmosferi.
U kategoriji sporta natjecali su se učenici nogometne sekcije pod vodstvom odgajatelja Damira Kraljevića, učenice odbojkaške sekcije pod vodstvom odgajatelja Ivana Kneževića, učenice šahovske sekcije pod vodstvom odgajatelja Roka Bralića i učenici stolnoteniske sekcije pod vodstvom odgajateljice Marije Lukšić.
Odbojkašice su osvojile drugo mjesto, a nogometaši treće mjesto u žestokoj konkurenciji.
Na kulturnom dijelu domijade Srednjoškolski đački dom Zadar je nastupio u kategorijama instalacija, skulptura i fotografija. Voditelji u kategorijama kulture bili su Damir Tomić i Rade Zrilić.
Fotografija pod nazivom „Moje zastave uvijek su iste boje…” autorice učenice Marte Miletić i mentora odgajatelja Damira Tomića osvojila je prvo mjesto prema glasovanju učeničkog žirija.