Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Božena Tokić blizu povratka u Zadar

Autor: Andrija Prović

10.06.2010. 22:00
Božena Tokić blizu povratka u Zadar

Foto: Filip BRALA



Riječ o je igračici sličnog profila kao i Iva Borović. Vrlo je brza i precizna na šutu – kaže Branimir Peričić
Iako je nova sezona još daleko, u Ženskom košarkaškom klubu Zadar pred realizacijom su dovođenja prvog pojačanja. Riječ je o Boženi Tokić (1983.), igračici koja je svojevremeno igrala za Zadar da bi nakon odlaska na studij u Zagreb pojačala Agram. Posljednji Boženin klub bila je Koprivnica, koja prošle sezone nije uspjela u pokušaju ulaska u A-1 ligu. U međuvremenu Tokić je pri kraju s ispitima na fakultetu, pa se čini realnom opcija njenog povrtaka u matični klub.
– Tokić s nama trenira već neko vrijeme i pokazala je želju da zaigra za Zadar. Svakako da je riječ o igračici koja bi nam bila značajno pojačanje i očekujemo da ćemo se s njom brzo sve dogovoriti – kaže Branimir Peričić, pomoćni trener koji Tokić opisuje kao klasičnu dvicu.
– To je igračica sličnog profila kao i Iva Borović. Vrlo je brza i precizna na šutu, a baš nam je takva igračica nakon odlaska Borović često puta nedostajala – podvukao je Peričić.
Bez obzira što je prva ekipa odavno završila obveze u A-1 ligi igračice svakodnevno treniraju, a osim Tokić pridružile su im se Ana Medur i Marija Vrsaljko, djevojke koje više ne nose dres prve ekipe kluba s Višnjika. Medur se košarkom danas tek bavi rekreativno nakon što je po odlasku iz Zadra u ljeto 2007. kratko igrala za Croatiju. Vrsaljko, inače jedna od pet Zadranki koje igraju za Gospić, prošle je sezone bila uglavnom na tribinama nakon operacije prednjih križnih ligamenata. Pred kraj sezone Vrsaljko se vratila na parket, a formu trenutačno odražava trenirajući s bivšim klubom.


 NINA KRSTIĆ PRED ODLASKOM U SAD


Negativan trend odlaska zadarskih košarkašica, prema svemu sudeći, nastavit će se i ovo ljeto. Klub s Višnjika tako bi najprije mogao ostati bez Nine Krstić, mlade krilne igračice čija je želja srednju školu, odnosno bavljenje košarkom, nastaviti u Americi.
– Ako sve bude u redu s koljenom i ako dobijem vizu, nadam se da ću sljedeće godine pohađati The Rock – srednju školu u Gainesvilleu na Floridi. Također, nastupala bih i za njihovu školsku košarkašku ekipu – saznajemo od Krstić koja se, kako kaže, nada što dužem ostanku “preko bare”.
– Kad bih dobila stipendiju za neki od koledža, onda se ne bi radilo samo o jednogodišnjem boravku – kaže perspektivna košarkašica, dodajući kako joj je žao zbog odlaska iz Zadra, ali i da ima punu podršku svojih suigračica i trenera.