Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Propao natječaj za prodaju prostora na Ravnicama

Autor: Siniša Klarica

10.06.2010. 22:00
Propao natječaj za prodaju prostora na Ravnicama


Dvadeset tisuća četvornih metara Ravnica morat će pričekati na bolje dane za prodaju. Naime, na netom objavljeni natječaj za prodaju tog ekskluzivnog gradskog prostora u 15 dana nije se nitko javio.
Središnji državni ured za upravljanje imovinom nije zaprimio niti jednu ponudu za prodaju, a dobro upućeni izvor u Gradu Zadru rekao nam je da je 15 dana bio prekratak rok za pripremu natječajne dokumentacije ili prevedeno, za podastiranje imalo ozbiljne ponude za kupovinu tog prostora.
U istim krugovima još donedavno se odbijala pomisao o međunarodnom natječaju za 54 milijuna kuna vrijedno zemljište, ali su u Središnji državni ured za upravljanje imovinom odlučili da zemljište ide na međunarodnu “dražbu”. Očito je da u Hrvatskoj nema spremnih “igrača” za zemljište kojem je studija prostora, a ne detaljni plan uređenja, već odredila namjenu. Podsjetimo, jedna od obveza budućeg investitora jest i gradnja javne garaže koja bi se kombinirala s gradskim sadržajem, nešto slično kao što su 80-ih godina prošlog stoljeća u Njemačkoj rješavani problemi povećanog prometa u gradskim središtima. Naime, sama javna garaža bila bi neisplativa investicija, pa se ona kombinira ili s multifunkcionalnom gradskom dvoranom ili svojevrsnom aglomeracijom manjih trgovačkih jedinica spojenih u trgovinski centar.
Stoga će se za mjesec dana ponoviti natječaj na kojem se očekuje sudjelovanje financijski jačih trvtki. Nije nevažno reći da će se time izgubiti posljednja oaza slobodnog parkiranja uz neposredno gradsko središte.