Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Dolazi i najpoznatiji wakeboarder današnjice?

10.06.2011. 22:00
Dolazi i najpoznatiji  wakeboarder današnjice?


U wakeboardingu se mogu okušati rekreativci svih uzrasta i razina znanja, ističu organizatori


Wakeboard contest Zadar 2011. započet će u  petak 29. srpnja, trajat će tri  dana i okupit će natjecatelje  iz cijele Europe, najavljeno  je jučer na novinskoj konferenciji u Maraschino baru.
Prva dva dana natjecanja  trajat će treninzi, dok će  samo natjecanje biti ostavljeno za treći dan. Vratolomije natjecatelja moći će  se vidjeti sa svih obala uvale  Jazine, kao i sa zadarskog  mosta, budući da će se lift  koji će vući vozače protezati  s Obale kneza Branimira do  Obale kralja Tomislava na  Poluotoku. Njegovo postavljanje bit će dan prije početka natjecanja, u četvrtak 28.  srpnja.
S obzirom da se natjecanje  održava pod pokroviteljstvom Red Bulla, njihova  direkcija će za tu prigodu  dovesti i neke od svojih vozača, napomenuo je Bartol  Njari, jedan od organizatora,  dodajući da će i organizatori  nastojati dovesti najpoznatijeg wakeboard vozača današnjice, Nicka Daviesa iz  Velike Britanije.
Više o samom sportu u  uvodu je kazao Giorgio Giergia:
– Posljednjih godina raste  popularnost vodenih sportova, pa je tako i  wakeboard  postao izuzetno zanimljiv. U  Hrvatskoj već godinama imamo liftove za skijanje na  vodi, i to u Poreču, na otoku  Krku i na otoku Pagu. Za  one koji se bave wakeboardom, to je više od sporta. Isto  kao i kod ostalih ekstremnih  sportova, to je stil života, vrlo  sličan životu snowboardera  ili skatebordera, ponajviše  zbog daske koja plovi baš  onako kako je to vozač zamislio, kazao je Giergia, dodajući kako lift postavljen na  vodu vuče u prosjeku pet do  sedam ljudi istovremeno, i na  isprobavanje se može  odlučiti svatko.
– U wakeboardingu se mogu okušati rekreativci svih  uzrasta i razina znanja, no  profesionalci su u pravilu  mlađe dobne skupine, od 15  do 25 godina.
Dobra vijest za početnike  jest da svi oni koji se prvi put  okušavaju u ovom sportu već  prvog dana uspijevaju savladati start i napraviti svoje  prve krugove.
Sve informacije vezane za  prijave na natjecanje mogu  se dobiti na Facebook profilu  natjecanja Wakeboard Contest Zadar.