Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Program u Jazinama otvara Neno Belan

10.06.2011. 22:00
Program u Jazinama otvara Neno Belan


Ponton festival će u ljetnim mjesecima turistima, posjetiteljima kao i građanima Zadra ponuditi program koji obuhvaća glazbu, ples, film i sport, najavljeno je u četvrtak navečer u Maraschino baru u Zadru, na prvoj službenoj novinskoj konferenciji. Tom prilikom, nakon početnih poteškoća, video-linkom uspostavljena je veza i s Maraschino barom u Zagrebu gdje se također održavala novinska konferencija, nakon čega je dan uvod u program koji započinje sljedećeg petka koncertom Nene Belana.
Program se dalje nastavlja s Gibonnijem 25. lipnja koji će na festivalskoj pozornici ponoviti svoj nastup od prošle godine organiziran na sličan način. Tu je i nastup Tonyja Cetinskog zakazan za 8. srpnja. Ljubitelji disko zvuka 22. i 23. srpnja uživat će u programu Studio 54 uz DJ nastupe uživo, a tu je i hip hop festival na kojem će uz glazbenike sudjelovati plesači i crtači grafita. Za ljubitelje ekstremnih sportova rezervirani su datumi od 27. do 30. srpnja kada će se u Jazinama održati natjecanje u wakeboardingu. Ponton festival završava 20. kolovoza s Noir festivalom koji u Zadar pristiže nakon uspješno organiziranog prvijenca u Zagrebu.
Festival je inače nastao iz ideje da se oplemeni turistička ponuda grada Zadra u ljetnim mjesecima, a program će uz poznate hrvatske pjevače, uključivati i nastupe mladih neafirmiranih umjetnika u posebnom okruženju i na specifičnoj pozornici. Prednost pontonske pozornice na morskoj površini bit će u tome što će se svi programi moći pratiti s nekoliko lokacija – zadarskog mosta, Obale kralja Tomislava i Obale kneza Branimira, terase Maraschino bara kao i iz usidrenih brodica.
Cijena ulaznica neće biti prevelika, a u preprodaji će biti još i manja, kazao je Boris Kovaček, dodajući kako su nastojali napraviti što bolji omjer cijene i kvalitete.