Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Kalac: Pokrenut ćemo ljude iz duboke apatije

10.06.2012. 22:00
Kalac: Pokrenut ćemo ljude iz duboke apatije


Prijevremeni izbori su tek trening za redovne lokalne izbore u svibnju, istaknuo je predsjednik HSS-a Branko Hrg


Hrvatska seljačka stranka održala je u subotu navečer, između televizijskih prijenosa utakmica sa EURO-a 2012, pred 60-ak članova i simpatizera predizborni skup na kojem je predstavila kandidate za prijevremene izbore za Općinsko vijeće Posedarja koji će se održati u nedjelju, 17. lipnja. Listu predvodi Željan Kalac iz Slivnice, predsjednik općinskog HSS-a.
– HSS na izbore izlazi odgovorno sa znatno osnaženom općinskom organizacijom u kojoj je čvrsto ujedinjena mladost i tradicija, naglasio je Kalac na posedarskom Trgu dr. Franje Tuđmana. Dodao je kako je posedarsko ruralno područje sustavno zapostavljano i zanemarivano.
– Novom snagom napravimo pozitivne promjene u Općini, pridonoseći pritom svekolikom općem dobru svim žiteljima. Ne želimo da vodovodne cijevi služe tek kao ukras, da prolaze tik uz kuće, a domaćinstva i gospodarski objekti nemaju vodu iz vodovodnih slavina, poručio je Kalac, koji u općinskom članstvu HSS-a i simpatizerima vidi snagu za izlaz iz duboke apatije.
Najavio je pritom otvaranje poljoprivredne zadruge, učinkovito upoznavanje poljoprivrednika i obrtnika za dobivanje novčanih potpora ministarstava i EU, sustavno ulaganje u turizam, socijalni program, vodovodizaciju, kanalizaciju, uređenje javnih površina i zemljišnih knjiga te u ekološku poljoprivredu.
– Živimo na bogomdanom području. Zajedničkim snagama i aktivnim uključivanjem svih žitelja želimo omogućiti ljudima da žive od svog rada, da naša djeca imaju bolji standard i životne uvjete koje zaslužuju, zaključio je Željan Kalac.
Nazočnima su se prigodnim slovima podrške obratili predsjednik HSS-a Zadar i Zadarske županije, Zdravko Šarić i Josip Zubović Pipe, te predsjednik HSS-a Branko Hrg.
– Nije dobro kad se nešto prekida kao ovdašnje Općinsko vijeće pred kraj mandata. Zato su nedjeljni prijevremeni izbori tek trening za pravu utakmicu koja slijedi, za redovne lokalne izbore u svibnju iduće godine, istaknuo je Hrg. Pritom je poručio kako ne treba ukidati općine kako predlaže aktualna vlast.
– Općine su pokazale i dokazale da se bolje i učinkovitije razvijaju, opravdale su svoje osnivanje postojanje, zaključio je.