Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Vjenčanje na Vidikovcu

10.06.2012. 22:00
Vjenčanje na Vidikovcu


Na tom Vidikovcu ovih je dana svečano obavljeno prvo međunarodno vjenčanje. Riječ je o mladima koji par zadnjih godina ljetni odmor provode u Sabunikama. Na njihovo vjenčanje pozvani su i domaćini, stanovnici Sabunika


S približavanjem turističke sezone privlačko Turističko naselje Sabunike sagrađeno prije 50 godina iz dana u dan postaje sve ljepše. U posljednje četiri godine toliko se učinilo na poboljšanju postojeće i izgradnji nove komunalne infrastrukture da Sabunike s površinom od 261.800 metara četvornih, od čega 36.451 metar četvorni otpada na lijepu borovu šumicu s plažom i s preko 700 kuća za odmor, postaju pravi turistički raj.
U naselju tijekom ljeta bude preko 80.000 turističkih noćenja što predstavlja najmanje jednu trećinu ukupnih prihoda Turističke zajednice općine Privlaka.
U Udruzi vlasnika nekretnina u TN Sabunike pod vodstvom predsjednika Mirka Kobaša aktivno djeluje tridesetak vrijednih volontera. Vlasnici stambeno-turističkih objekata koji iz bilo kojih razloga ne mogu sudjelovati u radu na terenu to nadoknađuju uplatom članarine u iznosu od 100 kuna godišnje. Tako se sav prikupljeni novac, a radi se o iznosu od oko 30.000 kuna godišnje, ulaže na jasan i transparentan način na unaprjeđenje života u naselju.
Mora se naglasiti da i Općina Privlaka već godinama financijski podupire razvoj naselja, a slično se ponaša i privlačka Turistička zajednica kao i privlačka Komunalna tvrtka “Artić”.
U razgovoru s članovima Udruge vlasnika nekretnina TN Sabunike najviše smo pohvala čuli na račun direktorice Ureda turističke zajednice Privlake Ive Zorić, čijim se angažmanom dosta toga napravilo, a posebno se to odnosi na turistički objekt Vidikovac koji je uređen lanjske godine.
Na tom Vidikovcu ovih je dana svečano obavljeno prvo međunarodno vjenčanje. Riječ je o mladima koji par zadnjih godina ljetni odmor provode u Sabunikama. Na njihovo vjenčanje pozvani su i domaćini, stanovnici Sabunika.
Svi se nadaju da će nadolazeća sezona biti uspješna.