Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Iskorak u snovima, ostanak u mislima

Autor: Drago Bajković

10.06.2013. 22:00
Iskorak u snovima, ostanak u mislima

Foto: Zvonko KUCELIN



Samo dva tjedna trajao je odmor igrača Zadra nakon naporne sezone u kojoj su u posljednjem kolu uspjeli sačuvati prvoligaški status. Jučerašnjom prozivkom na Stanovima započele su pripreme za sezonu 2013./14. u kojoj će Zadrani, kroz 36 kola, tražiti svoje mjesto među 10 klubova koji se mogu nazivati prvoligašima.
Posao već na prvi pogled ne izgleda jednostavan, ali na Stanovima se toga, barem po viđenom, ne pribojavaju. Spisak koji je Ferdo Milin, trener Zadra, podijelio novinarima sačinjavao je 28 imena i prezimena.
Međutim, već na prvi pogled bilo je jasno da na prozivci nema ni približno toliko igrača. Od onih koji su prošle sezone igrali za momčad sa Stanova nedostajali su Stipe Perica i Šime Gržan koji su u pogonima mladih selekcija Hrvatske. Također su odsutni bili Marin Con, Igor Prahić, Denis Ljubović, Jure Jerbić, Marcel Heister i Ivan Tokić. Po najavama, većina njih će se pripremama priključiti danas, dok je Heister dobio slobodno do četvrtka.
Vrlo brzo bilo je jasno da je jedina prinova, barem za sada, Mario Grgurović, iskusni vezni igrač koji je prošlu sezonu odradio u drugoligašu Gorici. Grgurević je tijekom karijere igrao za Hajduk, Dinamo, Međimurje, Istru, Inter i Žalgiris. Prošao je sve selekcije hrvatske izabrane vrste, osim A u koju, unatoč najavama velike karijere, nije dospio. Po svemu se da zaključiti da ovaj 28-godišnjak u Zadru želi karijeru vratiti na stare »staze slave«.
Od igrača na probi jučer su se na Stanovima pojavili Marin Jurina, po vokaciji napadač, inače igrač Hajduka koji je prošlu sezonu odradio u Zrinjskom iz Mostara, Ivan Pešić, također igrač splitskih bilih, te Josip Bašić iz Primorca.
– Očekuje nas težak posao, to je svima jasno. Prije bilo čega, želim vam još jednom čestitati na ostanku u Ligi, što je veliki uspjeh kada se zna da od ove sezone ima samo deset prvoligaša. Demantirali smo sve dušebrižnike koji su se nadali da će Zadar ispasti u Drugu ligu i sada idemo naprijed. Ovo će biti najkraće pripreme u povijesti, trajat će samo 33 dana. Zato je potrebna maksimalna ozbiljnost kako bi se pratilo i odradilo sve ono što će pred vas postaviti stručni stožer. Ponavljam, bit će teško, ali smatram da imamo kvalitetu i prostora za daljnji napredak. Iskreno, očekujem iskorak prema sredini ljestvice – optimističan je bio Josip Bajlo.