Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Neće milostinju, nego posao

Autor: Irena Jurjević

10.06.2013. 22:00
Neće milostinju, nego posao

Foto: Zvonko KUCELIN



Unatoč nadolazećoj strci oko ispitnih rokova, zadarski studenti novinarstva odlučili su se ujediniti i pomoći jednom splitskom branitelju da pronađe posao kako bi lakše prehranio svoju četveročlanu obitelj. Težak životni put i borba, hrvatska su svakodnevica, no ova splitska obitelj naišla je na nekog tko je njihove boljke i čuo.
– Nakon što sam pročitala pismo ovog branitelja u novinama odlučila sam napraviti nešto. Taj čovjek je opisao svoju tešku životnu situaciju, pismo je stvarno bilo potresno i odlučila sam okupiti studente novinarstva na svom sveučilištu kako bi zajedno svi nešto napravili, pojasnila je Marta Bulić-Tokić, studentica prve godine novinarstva Sveučilišta u Zadru koja je jučer, prvog dana akcije, prikupljala donacije za ovu splitsku obitelj u hodniku zgrade Novog kampusa.
U humanitarnoj akciji podržao ih je, kaže, i njihov rektor Ante Uglešić, pa su tako dobili dozvolu za postavljanje kutija za donacije na punktovima po Sveučilištu, a otvoren je i žiro račun u Splitskoj banci na koji građani mogu uplatiti novac – HR94 2330 0033 1527 52830 Lana Gospodnetić.
Punktovi gdje se može donirati i pomoći ovoj obitelji nalaze se u Novom kampusu Sveučilišta, a od danas i zgradi Sveučilišta na rivi. Bit će aktivni kroz jutro i prvi dio popodneva, nakon čega će se seliti u knjižnicu. Kutije za donaciju bit će postavljene na punktovima zadarskog sveučilišta do 15. lipnja.