Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Prometnica vrijedna 2,5 milijuna kuna

Autor: Velimir Brkić

10.06.2013. 22:00
Prometnica vrijedna 2,5 milijuna kuna


Na samom ulazu u Biograd na Moru, iz pravca Zadra, pri samom su kraju šestomjesečni radovi na novom, modernom zapadnom ulazu u grad. Ovaj tjedan predstoji tek asfaltiranje već pripremljene podloge. Radi se o Jadranskoj ulici, sasvim novoj prometnici od Jadranske magistrale do Primorske ulice koja gotovo uz samo more spaja Biograd sa Sv. Filipom i Jakovom te Turnjem.
– Radovi na modernizaciji prometnice vrijedni su oko 2,5 milijuna kuna, a izvodi ih tvrtka Golem. Pored Grada investitor je i Županijska uprava za ceste Zadarske županije, kazao je Ivan Knez, gradonačelnik Biograda na Moru.
U sklopu izgradnje novog ulaza u grad, pored probijanja sasvim nove prometnice izvršili su se i mnogi drugi zahtjevni radovi.
– Izgrađena je kompletna infrastruktura, odvodnja oborinskih voda, podzemne instalacije za vodovodnu, kanalizacijsku i plinsku mrežu, nogostupi s rubnjacima s obje strane prometnice, radi se nova javna rasvjeta te u konačnici moderna prometnica širine 6,25 metara, ponosno će Knez.
Pritom je podsjetio na važnost i drugih komunalno infrastrukturnih kapitalnih investicija koje će umnogome poboljšati život građanima Biograda, gdje više nema neasfaltirane ulice, gdje svi građani imaju priključak na vodovodnu mrežu, a u najskorije vrijeme će biti postignuta i stopostotna pokrivenost kanalizacijskom mrežom.
Osim dva kružna toka na Jadranskoj magistrali, jedan na zapadnom ulazu u Biograd, kod istoimenog hotela-motela, a drugi na istočnom ulazu, kod skretanja za poslovnu zonu Bućina i kamp Soline, izgradit će se raskrižja na dvije razine. U sklopu projekta izgradit će se dva nova cestovna prolaza ispod magistrale koji bi izravno povezivali sjeverni i južni dio grada te izravan spoj na autocestu.