Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Buena Vista na Forumu večeras!

10.07.2012. 22:00
Buena Vista na Forumu večeras!


Live From Buena Vista – The Havana Lounge nudi pogled u raznolikost tradicionalnog stilskog usmjerenja – son – koji je zapravo mješavina različitih kulturnih stilova u i oko Buena Viste, popularne havanske četvrti
Večeras nas na  Forumu čeka najveći ljetni  koncert ovog ljeta u Zadru.  Na pozornicu će se popeti  osam kubanskih glazbenika  okupljenih pod “radnim”  imenom Live From Buena  Vista – The Havana Lounge.  Neki od njih bili su dio svjetski popularne senzacije Buena Vista Social Cluba koja je  kubansku glazbu zaraznih  ritmova približila publici diljem svijeta i to ponajviše  zahvaljujući imenima kao  što su Ibrahim Ferrer i Compay Secundo.
Karte su za stajaća mjesta  u prodaji za 90, a za sjedeća  mjesta 130 kuna.
Među glazbenicima koji će  nastupiti u Zadru, a dan poslije i u Dubrovniku, bit će  značajne zvijezde. The Havana Lounge je  sjedinjenje  top zvijezda tradicionalne  havanske scene. U zvijezde  se ubrajaju Lazara Coachao,  koja je sudjelovala u brojnim  turnejama Buena Vista Social Cluba, Yarin Oviedo,  član Afro Cuban All Stars  benda koji zadivljuje svojim  umijećem na udaraljkama i  timbalima; pjevač Evelio Galan, koji je surađivao s  Ibrahimom Ferrerom, Compay Secundom i mnogim  drugim zvijezdama kubanske glazbene scene. Na pozornici ćemo moći vidjeti i  čuti i Amika Guerra, trubača  iz Buena Vista Social Cluba,  Alberta “Molote” Munoza,  trombonista iz skupine “Afro  Cuban All stars” i Buena Vista Social Cluba, kao i pjevača  Hosea Jilla Pinedu.
Havanska četvrt Buena  Vista je od tridesetih godina  prošlog stoljeća sinonim za  centar kubanske glazbene  tradicije. Live From Buena  Vista – The Havana Lounge  nudi pogled u raznolikost  tradicionalnog stilskog usmjerenja – son – koji je zapravo mješavina različitih  kulturnih stilova u i oko Buena Viste. Publika će moći  uživati u chan chanu, kao i u  Europi još nepoznatoj son  klasici te u novim skladbama  u tradicionalnom stilu, koji  će biti prezentirani u velikoj  originalnoj postavi.
Glazbenici koji dolaze u  Zadar su svojevrsni dream  team kubanske glazbe.   Većina ih je rođena i odrasla  na Kubi i kasnije emigrirala.