Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ma kakva čestica?!

10.07.2012. 22:00


JAKO VAŽNA VIJEST KOJU NITKO NE  RAZUMIJE
Prošlog smo tjedna iz svih medija  saznali da se dogodilo nešto jako  važno, revolucionarno i epohalno, tj.  da je pronađena tzv. “Božja čestica”.  Otkriveno nam je da je to “subatomska čestica zbog koje sva materija ima masu”, a da nam bude još  jednostavnije i jasnije, saznali smo  da je tu i neki “Hipsobozon u hadronskom sudaraču” što je jasno i svakoj baki na  gumnu. Jednostavno, da jednostavnije ne može biti.  Uvijek sam imao nategnutu dvojku iz fizike i  matematike i normalno je da ja to ništa ne razumijem, ali ne razumiju i drugi, nadareniji od mene  za prirodne nauke. Važno je i to da je teolog Adalbert  Rebić izjavio da se to ne kosi s religijom. Pa što i da  se kosi? Što bi onda bilo? Hoće li onda spaliti na  lomači sve te fizičare koji troše silne milijarde  dolara? Znam da je to važno i da ne treba ismijavati  nešto vrlo ozbiljno, ali smiješno mi je kako svi  govore o nečem što uopće ne razumiju.
JAKO VAŽNE LJETNE VIJESTI
Kada čovjek poželi čuti što se važnoga događa u  svijetu onda pogleda RTL tv i njihov “Exluziv”. To je  jedna odlična emisija s puno važnih vijesti bez kojih  bi ostali potpuno neinformirani i duhovno siromašni. Evo, na primjer ovo:
– Jedna je šuma kraj Pule, u kojoj se kada padne  mrak skuplja mladež, puna prezervativa pa se  novinari pitaju ‘što se tu sinoć događalo?’ A što se  moglo događati usred ljeta, noću, u šumi u kojoj se  skupljaju mladi pa još s prezervativima? Ovi novinari kao da su pali s Marsa. Što se događalo? Nisu  mladi imali balone za igru pa su iskoristili kondome.
Druga je vijest još blesavija. Izabran je novi mister  Hrvatske, a zanimljivo je kao to što on nije bijele  boje kože kakva je uobičajena u našim krajevima.  Oni divane s njim o tome je li on mulat ili crnac, a mi  koji ga gledamo na ekranu vidimo da je on u stvari  bijelac. Upravo tako. Momak je potpuno bijele puti  i da oni nisu potegli to pitanje nitko ne bi ni  pretpostavio da se radi on nekome čiji je otac iz  Afrike. Hm. Sad mi je palo na pamet. Pa postoji li još  uopće natjecanje za najljepšeg muškarca? Uvijek  nas tlače s tim izborom za “miss”, a ne pamtim da  ima nešto takvo i za muške. Jer da ima, odmah bi se  prijavio ovakav lijep kakav jesam. Atletski građen…  Arijevske boje kože koja je takva jer se već deset  godina ne sunčam.
KAKO JE “KARINA” SMJESTILA SVOJIM SUSJEDIMA
Eto u trećem dnevniku HTV-a, zanimljivih vijesti.  Selo Štrigova u Međimurju je postalo poprište teške  prevare. Tamošnji su mještani svoj novac umjesto u  čarapi ili banci, čuvali u mjenjačnici slikovita imena  “Karina”, koji se tako zove vjerojatno po imenu vlasnice, da ne bi netko pomislio na nešto prosto. Ali,  vlasnica je izgleda čekala da se skupi dovoljna količina  novca i onda netragom nestala, naravno s tim istim  parama u bisagama i njeni susjedi mogu sada samo  zapanjeno i bespomoćno gledati u zatvorena vrata  mjenjačnice, stiskati šake i škripati zubima, spominjući  njeno ime u različitim kontekstima. S obzirom na to da  je to selo u Međimurju, a ti su krajevi poznati po  visokom postotku samoubojstava, ja bi se na njihovom  mjestu malo zabrinuo, a s druge strane, možda se  gospoja “Karina” i vrati skupa s novcima, da ne ispadne  da je svojim mještanima smjestila “kar…”
VESELI FILMOVI ZA POČETAK VIKENDA
Ovo je super. Cijeli tjedan od posla nisam stigao  pogledati nijedan film, a onda je došao petak. Petkovna  večer uvijek je puna filmova pa tako i ova. Ako ste se  lijepo smjestili, dobro večerali, možete birati između  dva privatna kanala. Na RTL-u je veseo i optimističan  film. Zove se “Izgubljena budućnost”. U budućnosti je  došlo do rata, zaraze i drugih lijepih stvari, a tu su,  naravno, i neizostavni mutanti koji, opet, naravno, jedu  ljudsko meso i teško ih možeš ubiti. Pa onda par ovih  ljudi koji su ostali normalni traže lijek koji bi ih mogao  spasiti… Na Novoj je u istom terminu bio film simpatična i slikovita naslova “Resident Evil 3 – Istrijebljenje”. U njemu je isto vrlo veselo. Grupica  preživjelih nakon neke kataklizme luta svijetom i usput  je napadaju nekakvi mutanti koji ih žele pojesti, a ovi ih  ubijaju, što bi rekao narod, “sve u 16”.
S obzirom na to da su ova dva filma išla u isto  vrijeme, ja sam stalno prebacivao s jednog programa na  drugi i stalno nailazio na zombije, lešine, vrane gavrane, komadiće mozga kako lete i ostale lijepe stvari.  Kad vikend počne s ovakvim koljačinama i mesarenjem, ne smijem ni pomisliti kako bi mogao završiti.
[email protected]