Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Manev i Bolanča “out”, Bulka, Kovač i Pavlic “in”

Autor: Viktor Bogut

10.07.2013. 22:00
Manev i Bolanča “out”, Bulka, Kovač i Pavlic “in”


Zadar su napustila dvojica jakih igrača, ali u Matku Bulki i Andreju Kovaču Zadar je dobio vrlo jake adute. Napad na titulu? Sasvim moguće…


Što se tiče hrvatskih kuglača, prijelazni rok je završen. Poput mnogih “medijski jačih” sportova i u kuglanju se mnoge stvari su postale jasne “5 do 12”, a tek su ovih dana u potpunosti postali poznati rosteri hrvatskih prvoligaša.
Kad je riječ o Kuglačkom klubu Zadar, roster je doživio poprilične promjene. Iako se iz kluba još nisu službeno očitovali, na stranicama Saveza se može primijetiti da je Zadar ostao bez dva standardna prvotimca i dvije vrlo važne karike. Tako je iz Zadra (nakon četiri sezone) u Grmoščicu otišao Kostadin Manev, sedmi igrač hrvatske lige u prošloj sezoni i, iza Marija Baljka, drugi najbolji igrač momčadi iz Mocira. Zadar je napustio i mladi Luka Bolanča, koji je imao vrlo dobru sezonu koja ga je “vratila u život”. Nakon katastrofalne pretprošle sezone u Grmoščici, Bolanča se pronašao u Zadru gdje, pogotovo u prvom dijelu prošle sezone, igrao odlično. Njegov novi klub je Medveščak 1958.
No unatoč odlasku dvojice vrlo dobrih igrača, Zadar u novu sezonu ne bi smio ući slabiji. Naime, jedno od zvučnijih imena prijelaznog roka je Matko Bulka, hrvatski reprezentativac i bivši igrač Konikom Osijeka. Bulka je imao odličnu prošlu sezonu i bio je četvrti u redoslijedu najboljih igrača lige. Iako se špekuliralo da bi Bulka mogao karijeru nastaviti u Zaprešiću, on je odabrao Zadar. Osim Bulke Zadrani su dobili još jednog “Top 10” igrača. Riječ je o bivšem igraču Zaprešića Andreju Kovaču, koji je sezonu završio kao osmi igrač lige. Osim spomenutog dvojca za Zadar je navodno potpisao i bivši svjetski prvak (1992. godine Bratislava) Zdenko Pavlic, kuglački veteran koji itekako može biti od pomoći Zadru.
S ova tri igrača Zadrani su opet složili odličnu momčad koja će zasigurno imati što reći u idućoj sezoni Prve lige, ali neće biti bez šansi niti na Europskom kupu koji se igra u njemačkom Augsburgu.
Prva postava Zadra bi, dakle trebala izgledati otprilike ovako: Mario Baljak, Luka Ukalović, Hrvoje Marinović, Matko Bulka, Andrej Kovač, Stanko Čota (Zdenko Pavlic).