Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Protiv Hajduka sigurno igramo

Autor: Drago Bajković

10.07.2013. 22:00
Protiv Hajduka sigurno igramo

Foto: Vedran SITNICA



Pripremati se za utakmicu koja je pod velikim upitnikom sigurno nije lako. Kako treneru Milinu, tako ni igračima Zadra. U subotu Zadar po rasporedu na Stanovima, s početkom u 21 sat, ugošćuje Hajduk u prvom kolu sezone 2013/14, međutim, suspenzija prvoligaša sa Stanova još uvijek je na snazi. Ponovimo, Zadar zbog dugovanja prema Antoniju Ježinu i NK Dalmatincu za sada od HNS ima zabranu igranja službenih utakmica. Ako se do petka (16 sati) ne ostvare preduvjeti za ukidanje suspenzije utakmica s Hajdukom neće biti odigrana. A to bi sigurno bila katastrofa za prvoligaša sa Stanova, međutim, na Stanovima i dalje vlada optimistično raspoloženje. Svi vjeruju da će do petka biti postignut dogovor s vjerovnicima i da će Zadar steći preduvjete za normalan start prvenstva.
– Uvjeren sam da protiv Hajduka sigurno igramo – kazivao je jučer ujutro kapetan momčadi sa Stanova.
– Naravno da su to stvari koje opterećuju i igrače. Nikomu nije ugodno slušati o suspenziji i uopće biti u situaciji da je odigravanje subotnje utakmice s Hajdukom upitno. Vjerujem, međutim, da će se sve srediti do petka i da će se na Stanovima igrati dalmatinski derbi.
Slaže se Surać s konstatacijom da je Zadar slabiji nego prošle sezone.
– Činjenica je da su nam otišla petorica igrača iz prve postave, a da s druge strane nije došao nitko za koga u ovome trenutku možemo reći da je pojačanje. Financijska situacija je takva da ćemo se morati osloniti na igrače iz našeg kadra. To svakako nije idealna situacija jer ti mladi igrači teško mogu napredovati bez dva-tri iskusna igrača. Nadam se da ćemo u hodu ipak uspjeti angažirati barem dva igrača koji su dokazani.
Ni njega nije iznenadio dobar otpor Hajduka Dinamu u Superkupu.
– Smatram da je ova mlada momčad Hajduka dobro odigrala protiv »modrih«. Dobro su stajali na terenu i pokazali pravi »fajterski« pristup. Jedno je sigurno, u subotu nas očekuje teška utakmica protiv mladog i poletnog Hajduka. Neće biti lako ni nama, ali niti njima. Očekujem borbenu i zanimljivu utakmicu, a želja je naravno da nakon nje mi budemo zadovoljniji od Splićana.