17 °C
Online izdanje
Subota, 24.lipnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Događaji
RSS feed
Današnji broj
Događaji
Povratak
Proračun raste za 7,5 milijuna kuna
Piše: Suzana Bandić
Foto: Fabio ŠIMIĆEV

Gradonačelnik Božidar Kalmeta zahvalio je svim pročelnicima na racionalnom poslovanju te je ustvrdio kako je proračun stabilan.

- Radi se o tehničkom rebalansu koji je realan i stabilan bez obzira na neizvjesnosti koje smo imali kada smo ga slagali u prosincu prošle godine i kada nismo znali kakav će utjecaj na nas imati izmjene poreznog zakona. Također nam je greškom FINE uplaćeno 16,5 milijuna kuna koje moramo vratiti. Ovaj rebalans i dalje će jamčiti visok standard u ovoj teškoj proračunskoj godini za grad, a vjerujem da će rezultirati time da ćemo godinu završiti pozitivno, prokomentirao je Kalmeta najavu povećanja proračuna za 7,5 milijuna kuna istaknuvši kako je bitna činjenica da neće biti nikakvih povećanja nameta građanima te da će svi postignuti standardi i programi ostati isti.

Uslijed povećanja prihoda od komunalnog doprinosa radi novih investicija, Prijedlogom drugih izmjena i dopuna Proračuna Grada Zadra za 2015. godinu predviđeno je povećanje ukupnih prihoda za više od 7,5 milijuna kuna pa bi on umjesto planiranih 381.043.993,00 kune trebao iznositi 388.615.239,43 milijuna kuna što je, kako je pojasnila pročelnica Grozdana Perić, povećanje od 1,99 posto.

Kalmeta je podsjetio kako je zbog porezne reforme Grad ostao bez 30 milijuna kuna, ali i kako je morao "pokriti" traoškove KK Zadra u blokadi, no najavio je da će već iduće godine biti bolje, a njegov zamjenik Zvonimir Vrančić dodao je kako već iduće godine neće biti porezne reforme aludirajući na promjenu državne vlasti.

Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr