Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Marušićeve “Zadarske senzacije” oduševile Rimljane

10.07.2016. 22:00
Marušićeve “Zadarske senzacije” oduševile Rimljane


U nazočnosti brojnih Talijana i Hrvata, poklonici likovne umjetnosti uživali su na otvorenju izložbe zadarskog slikara Adama Marušića u čuvenoj galeriji Vittoria u Rimu, smještenoj u ulici Via Margutta, poznatoj kao ulici umjetnika.
Zadarski se slikar predstavio rimskoj publici serijom svojih snažnih kolorita pod nazivom SENSazioni di Zara (Senzacije Zadra), a otvorenje izložbe uveličao je svojom nazočnošću hrvatski veleposlanik u Rimu dr.sc. Damir Grubiša.
Ova stara čuvena rimska galerija u funkciji je još od 1906. godine, tako da je upravljanje njome prešlo s oca na sina, Tiziana Todija. Autorica izložbe je Romina Guidelli, koja već petnaestak godina organizira izložbe slikara na području Rima, a pozorno prati i rad zadarskog umjetnika Adama Marušića, kojega je predstavila talijanskoj javnosti izložbom koja u sebi nosi naziv Zadra.
Na otvorenju izložbe bili su nazočni veleposlanik Damir Grubiša, njegov politički savjetnik Domagoj Livljanić, zatim senator u miru Lucio Toth, inače rodom Zadranin, kao i brojni predstavnici javnog kulturnog života Rima te mnogi galeristi iz čuvene ulice Via Margutta, koji su se pridružili događaju, pohvalivši rad zadarskoga umjetnika koji već niz godina svoja djela predstavlja hrvatskoj i talijanskoj javnosti.
Izložba će biti otvorena do 15. srpnja, a nakon Rima bit će u rujnu predstavljena i zadarskoj javnosti. Izložba je organizirana pod pokroviteljstvom Zadarske županije, Talijanske unije i Narodnog sveučilišta u Trstu.