Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Provalili u kiosk i ukrali tri boce rakije

10.08.2010. 22:00
Provalili u kiosk i ukrali tri boce rakije


Mladić u dobi od 25 godina sa zagrebačkog područja uhvaćen je zbog krađe koju je počinio u ponedjeljak poslijepodne u mjestu Kruševo na predjelu Meka Draga. On je, naime, provalio u vikendicu u u vlasništvu 48-godišnjakinje te je iz spavaće sobe ukrao novac. Odmah nakon dojave, policijski službenici su se dali u potragu te pregledom šireg područja zatekli jednu mušku osobu, koja je dovedena u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je da se radi o 25-godišnjaku sa zagrebačkog područja, kod kojeg je pronađen iznos od oko tisuću i pol kuna. Ukradeni je novac vraćen vlasnici, a kriminalističko istraživanje se i dalje nastavlja.
Tijekom noći na nedjelju na Šetalištu Dražnice u Biogradu provaljeno je u kiosk Ekoherba odakle su ukradene tri boce alkoholnog pića i to rakije. Provedenim kirminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su provalu izvršili 18 i 19-godišnjak s područja Zagreba, protiv kojih su podnesene kaznene prijave. Tijekom iste noći u Petrčanima, nepoznati je razbojnik s gumenog čamca u vlasništvu 45-godišnjaka odnio vanbrodski motor. Materijalna šteta iznosi oko tri i pol tisuće kuna, a istog dana u Kukljici, s mula je ukraden i gumeni čamac duljine tri i pol metra s vanbrodskim motorom u vlasništvu 42-godišnjaka, a u ovom je slučaju šteta oko 15 tisuća kuna.
U ponedjeljak poslijepodne u Vinjercu, nepoznati počinitelj je s plaže ukrao novčanik i mobitel dok se 39-godišnji vlasnik kupao u moru. Opljačkan je za dvije i pol tisuće kuna.
Vozio s lažnim tablicama
Prilikom kontrole prometa, policajci su u ponedjeljak oko 18 sati u Zemuniku Donjem uhvatili 36-godišnjaka koji je vozio “vw golf” i na koje je postavio nepripadajuće, njemačke registarske pločice. Protiv 36-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog krivotvorenja, kao i optužni prijedlozi zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Za požar krive benzinske pare
Izvršenim očevidom kojeg su policajci u ponedjeljak tijekom dana obavili na gliseru koji je izgorio u nedjelju navečer u mjestu Drage, kraj Pakoštana utvrđeno je kako je do požara došlo usljed popravaka i rada na motoru glisera. Požar su izazvale benzinske pare, a nakon toga je došlo i do eksplozije tih istih para. U požaru je potpuno izgorio gliser, a oštećena su i dva gumena čamca, oba u vlasništvu državljana Njemačke koji je bio na vezu uz gliser. Materijalna šteta će biti naknadno utvrđena.