Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Ribarska noć uz Maju Šuput

10.08.2010. 22:00
Ribarska noć uz Maju Šuput


Skuhat ćemo rižot od daganja, rižot od sipa, frigat ćemo minćone. Poslužit ćemo i bajame pržene u šećeru, a i na mjestu događaja ćemo frigati frite na starinski način. Bit će, naravno, i pića. Očekujemo uobičajeno dobar odaziv, rekla je Zorana Anzulović, predsjednica Udruge žena
U Novigradu su u tijeku pripreme za najvažniji zabavni događaj u ljetu, Ribarsku noć 2010. Kako se ta fešta obično održava prvi vikend u kolovozu, tako je bilo zakazano i ove godine, no zbog nepovoljne vremenske prognoze Ribarska noć odgođena je za sutra. Bez obzira na to, organizatori očekuju prepunu rivu i uobičajeno dobru zabavu.
U organizaciji sudjeluje i Općina i Turistička zajednica, Udruga žena Novigrad, ribari, ugostitelji, svatko priprema neki program za veliki događaj.
Koncept fešte je isti – šetnjom kroz Novigrad, od početka rive zastaneš na svakom štandu. Svagdje dobra atmosfera uz dalmatinsku pjesmu i delicije iz Novigradskog mora. Dobra plava i bijela riba očekuje se na štandovima i brodovima novskih ribara, Turistička zajednica će tradicionalno skuhati pun kotao novskih daganja, koje su postale pravi brand ovog mjesta, a Udruga žena Sv. Katarina Novigrad će na prvom štandu ispred Općine poslužiti spizu napravljenu po provjerenim receptima.
– Skuhat ćemo rižot od daganja, rižot od sipa, frigat ćemo minćone. Poslužit ćemo i bajame pržene u šećeru, a i na licu mjesta ćemo frigati frite na starinski način. Bit će, naravno, i pića. Očekujemo uobičajeno dobar odaziv, rekla je Zorana Anzulović, predsjednica Udruge žena.
Kad se svi dobro okrijepe na bogatim štandovima, najbolje da se vrate na trg ispred Općine gdje će ih do jutra zabavljati uvijek vesela Maja Šuput.
 


U subotu koncert Ane Rucner


U subotu 14. kolovoza u Zavičajnoj zbirci u Novigradu otvorit će se izložba slika Charlesa Billicha, Australca hrvatskog podrijetla, službenog slikara svih Olimpijskih igara. Billich u Novigrad dolazi na jahti od 15 metara. Izložit će svoje slike u tehnici pastela koje će zidove stare škole krasiti do 18. kolovoza.
Nakon svečanog otvorenja izložbe na Škalinan će nastupiti violončelistica Ana Rucner, koja je sama izrazila želju da nastupi u Novigradu, a koncert je organizirala Turistička zajednica općine Novigrad.