Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

I Turanj ima svoj jump

10.08.2011. 22:00
I Turanj ima svoj jump


Turanjska  noć u utorak je na rivu  privukla brojne ljude  željne igre, zabave i  ukusne besplatne spize.  Skrivenih i javnih  držanja za ruku, nježnih i  strastvenih poljubaca,  zadovoljnih i radosnih lica, pjesme i plesa bilo je  na svakom koraku, a sve je  na kraju začinio odličan  nastup kralja Torcide i dalmatinskih fešta, Mladena  Grdovića.
U organizaciji mjesnog  odbora Turanj i ugostitelja, a  pod pokroviteljstvom  Općine Sv. Filip i Jakov i  Turističke zajednice, sve je  nekako bilo usklađeno – topla ljetna noć, blagi zvuk  valova, zamamni miris hrane, omamljujuća glazba grupe Romantic, Mladenovo  suvereno vladanje publikom  i dobrodušni Turanjci, gosti i  turisti.
Sve je počelo u predvečerje atraktivnim “millennium  jumpom” u turanskoj verziji  zvanom “parapet jump”,  grupnim skokom s parapeta  na turanjskoj rivi. Šteta što  se i stariji nisu pridružili i  zajedno, sa stotinjak djece i  mladeži tri puta u različitim  izvedbama, potražili osvježenje u moru.
U uvijek vrlo interesantnom, neizvjesnom i od publike prihvaćenom potezanju konopa pobjednici su  bili ekipa Babac i Uspinjača.  U vrećama su najbrži bili  Lea Kegalj i Matej Vidas, a u  plivanju Bepo Dušković,  Luka Birkić i Linda Schliessus, od majke Turanjke. Usprkos urnebesnom navijanju publike u trčanju s jajetom u žlici najbržim se  pokazao Dario Dušević, a  kod žena mlada dama Marija Mare Tot. Sve to odvijalo se na “leđima” Jovite i  Vlade Pirovića, Šime i Nene  Bezinovića te Vlade Raspovića.
Turanjska riva je već s  prvim sumrakom bila puna  kao šipak. Na punktovima  prepoznatljive dalmatinske,  turanjske delicije – srdele,  tuna, kunjke, dagnje, crni  rižot, inćuni, lignje, fritule,  kroštule, u neograničenim količinama. Sve  to je zalivano turanjskom  rakijom, a nazdravljano  vinima. Kolone ljudi u  redovima dugim gotovo  sto metara.
Uz dobru spizu, održan  je i spektakularni nastup  jednog od najboljih glazbenika na Mediteranu.  Zna se, Mladen je majstor za fešte, velike fešte  začinjene spektakularnim vatrometom.