Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ministar Božidar Pankretić uživao u klapskim pjesmama

10.08.2011. 22:00
Ministar Božidar Pankretić uživao  u klapskim pjesmama


Restoran Niko  na Puntamici u srijedu navečer svojim gostima pripremio je pravo pjevačko iznenađenje. Gužva u  stražnjem dijelu restorana  upućivala je na to da se  nešto neuobičajeno događa,  no kad su pred goste izašli  pjevači klape Cambi s tanjurima kruha i čašicama  žestica nitko od njih nije ni  slutio što ih zapravo čeka.  Gromki glasovi zapjevali su  klapske uspješnice, a svoju  porciju meksičkog štiha dobio je i ministar Božidar Pankretić za čijim stolom su se  našli Los Caballeros, prvi hrvatski mariachi bend.
Za tu večer najavljivani su i  nastupi klape Intrade, Bonaca, Galija, Ardura kao i klape  Niko koja je te večeri slavila i  svoju prvu godišnjicu postojanja.
I dok su jedni mobitelima  slikali klapske performanse  oko stolova, drugi su čekali da  gužva prođe kako bi u miru  mogli nastaviti sa svojim jelima. Ipak, Erik Pavin ih je  odobrovoljio posebno za tu  večer pripremljenim malim  darovima:
– Za goste smo pripremili i  hrvatske autohtone proizvode; Maraschino, inćune, suhe  smokve, a tu su i CD-ovi na  kojima su prikazane sve ljepote “Lijepe naše”. Kako smo  tu u Zadru, osigurali smo i  skulpture Sv. Donata, a dame  su dobile ruže, kazao je Pavin, dodajući i to kako postoje  planovi o održavanju slične,  no proširene manifestacije,  već za sljedeću godinu:
– Željeli bismo da se sljedeće godine u svim restoranima u svim gradovima Hrvatske u isti sat dogodi slična  stvar, kao jedan milenijski  nastup pjevača, pojasnio je  Pavin. Prekjučerašnje događanje budnim okom pratio je i direktor TZ-a Zvonko Šupe, a sve je pozorno  zabilježeno i kamerom, za  koju je bio zadužen Denis  iz Večernje škole.