Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Uvijek na izvoru baštine

10.08.2011. 22:00
Uvijek na izvoru baštine


Rođendan KUD-a “Privlaka” slavio se u nazočnosti brojnih Privlačana i gostiju, u centru mjesta na Popovoj vlaki, smotrom folklora i starih običaja. Čestitke domaćinima pjesmama i kolima u izvornim nošnjama uručili su gostujući KUD-ovi


Kulturno-umjetničko društvo “Privlaka” na čelu s predsjednikom Pelegrinom Mustaćem i umjetničkim direktorom i voditeljem folklorne  sekcije Ivicom Dundovićem,  obilježilo je desetu godišnjicu postojanja i uspješnog rada.
Rođendan se slavio u nazočnosti brojnih Privlačana i  gostiju, u centru mjesta na  Popovoj vlaki, smotrom folklora i starih pučkih običaja.  Čestitku domaćinima pjesmama i kolima u izvornim  nošnjama uručili su članovi  KUD-ova “Radovin” iz Radovina, “Nadin” iz Nadina,  “Brest” iz Novske, “Pleter” iz  Dugopolja te KUD “Napredak” iz Knina. Tako su se u  Privlaci ponovno otkrile čari  folklora te je još jednom ukazano kako se radi o bogatstvu koje se mora čuvati.
Prije negoli je počeo program o deset godina postojanja i rada govorio je  predsjednik Pelegrin Mustać  kazavši pored ostalog kako  je KUD “Privlaka” njegujući  stare izvorne pučke običaje  pronio glas Privlake po mnogim gradovima i mjestima,  kako u Hrvatskoj, tako i u  inozemstvu te da će s takvom praksom nastaviti i  dalje.
Mustać je zahvalio svima  koji su na bilo koji način  poduprli rad KUD-a, a posebnu zahvalu uputio je privlačkoj općinskoj vlasti s  načelnikom Ivom Surićem,  privlačkoj Turističkoj zajednici i njezinoj direktorici  Ivi Zorić, Komunalnom poduzeću “Artić”, svećeniku  don Anti Soriću te brojnim  sponzorima i ljudima dobrog  i plemenitog srca kojima je  stalo do zaštite i očuvanja  kulturne baštine.
Kako se slavljenička smotra folklora i starih običaja  održava u vrijeme turističke  sezone i turisti su imali priliku vidjeti kako se njeguje  kulturno blago.