Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Biciklima povezali hrvatske simbole Domovinskog rata

Autor: Velimir Brkić

10.08.2012. 22:00
Biciklima povezali hrvatske simbole Domovinskog rata

Foto: Velimir BRKIĆ



Biciklisti, od kojih su svi rekreativci, ponosni su na odvoženih 900 kilometara i spajanje Hrvatske od istoka do juga, naglasila je tajnica udruge Branka Levačić te zahvalila svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ultramaratona


Sudionici trećeg memorijalnog biciklističkog ultramaratona Vukovar – Knin – Dubrovnik boravili su u Sukošanu gdje su izazvali veliki interes mještana i turista. Dočekali su ih predstavnici Općine Sukošan i UHDDR-a i poželjeli im dobrodošlicu.
– Podsjećaju na herojske dane kada su se hrvatski branitelji upustili u misiju koju su mnogi proglašavali neostvarivom. Ultramaratonci su ljudi iznimnih psihofizičkih sposobnosti, koje startajući na Ovčari sve do cilja na dubrovačkim Pilama, nosi želja za pronošenjem istine o Domovinskom ratu, rekao je sukošanski načelnik Ante Martinac, predsjednik UHDDR-a.
Riječ je o ultramaratonu u sklopu kojeg se posjećuju najviše stradali gradovi i sela za vrijeme Domovinskog rata, a koji u povodu Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja organizira udruga “Slavonskobrodski biciklist”.
– Istina o Domovinskom ratu ostaje trajno ugrađena u hrvatsku povijest i neće je pisati nitko drugi osim nas samih, poručio je Martinac.
Istaknuo je i da su hrvatski branitelji pokazali osobine najboljih ratnika, vjernost, požrtvovnost, domoljublje, hrabrost i čestitost, te da je trajna obveza hrvatske države i društva skrbiti o obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja kao i o invalidima Domovinskog rata.
Prema riječima Siniše Safundžića, sudionika ultramaratona, članovi udruge žele na ovaj način ujediniti najveći simbol hrabrosti i stradanja hrvatskih branitelja i civila u Domovinskom ratu s najvećim simbolom pobjede te zahvaliti svima koji su dali živote za neovisnu i slobodnu Hrvatsku.
– Biciklisti, od kojih su svi rekreativci, ponosni su na odvoženih 900 kilometara i spajanje Hrvatske od istoka do juga, naglasila je tajnica udruge Branka Levačić te zahvalila svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ultramaratona koji se vozi u čast Dana hrvatskih branitelja i Dana domovinske zahvalnosti.