Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ema Lovreković osvojila žiri, Sana Lisica publiku

Autor: Velimir Brkić

10.08.2012. 22:00
Ema Lovreković osvojila žiri, Sana Lisica publiku

Foto: Velimir BRKIĆ



Preko tisuću i pol gledatelja okupilo se u četvrtak navečer na Sportskom centru Crljenica kako bi svjedočilo pobjedi bibinjske gardelinke Eme Lovreković, koja je osebujnom izvedbom pjesme Jelene Rozge “Bižuterija” osvojila žiri, i tako osvojila prvu nagradu na šestom po redu Dječjem festivalu poznatih melodija “Bibinjski gardelini”. Ukus publike najbolje je pogodila Sana Lisica, koja je interpretirala Severininu pjesmu “Brad Pitt”.
Prošlogodišnje drugo mjesto obranila je Matea Delija Severininom pjesmom “Italiana”. Interpretacijom Tajčinog evergreena “Hajde da ludujemo” treće mjesto žirija priskrbila je Danijela Šimunić.
Općina Bibinje, Turistička zajednica i glazbena udruga “Melodija” iz Stankovaca Zdenka Sarađena pogodili su formulu uspješnosti ljetne manifestacije u kojoj glavne uloge isključivo imaju bibinjski osmoškolci. Okušati se na ovom festivalu mogu svi mladi, neafirmirani talenti isključivo iz Bibinja, rasadnika talentiranih pjevača. Šteta, u ovom rasadniku talentiranih pjevača nastupile su samo djevojčice, njih četrnaest uz pratnju benda Joy. Mladih muških pjevača, sumještana Tomislava Bralića, Iće Sikirića, nije bilo.
– Iako je ovo amaterski festival, mi se za njega pripremamo tijekom cijele godine i svaki nastup koji pripremimo ide uživo. Ovog vikenda sličan festival je u Privlaci i Viru, dok će se u Stankovcima noć uoči Velike Gospe, 14. kolovoza, održati posljednji festival, kazao je Zdenko Sarađen te dodao kako je smisao i cilj ovakvih i sličnih festivala u okupljanju mladih ljudi i njihovom zajedničkom upoznavanju, druženju i naposljetku dobroj zabavi.
U stanci festivala nastupili su talentirani pjevač iz Polače Mate Vidić te virtuozni plesni par iz Bibinja, Lora i Bruno.


IZVOĐAČICE


Barbara Babić, Marija Sorić, Danijela Šimunić, Severina Jukić, Natali Tičić, Mirjana Šimunić, Ema Lovreković, Petra Bralić, Sana Lisica, Antonela Kero, Karla Mikulić, Matea Delija, Gordana Bralić, Laura Sikirić.