Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nalaz revizije u Nasadima bit će dostupan javnosti

10.08.2016. 22:00
Nalaz revizije u Nasadima bit će dostupan javnosti


Direktoru Nasada na teret se stavlja kupovanje grobnica i to po povlaštenoj cijeni te zapošljavanje članova uže obitelji
Gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta potpisao je zaključak kojim se nalaže internoj reviziji Grada Zadra revizijski postupak u komunalnoj tvrtki Nasadi. U Gradu Zadru jučer nisu mogli reći je li revizija započela, ali su naglasili da će “češljanje” Nasada potrajati nekoliko dana. Po završetku, izvješće će kaže djelatnica za informiranje Ivana Dadić, biti dostupno javnosti.
Gradonačelnik Kalmeta naredio je revizijski postupak kako bi se utvrdilo jesu li osnovane prozivke oporbe na prošloj sjednici Gradskog vijeća Zadra. Naime, oporba je prozvala direktora Nasada Lenka Ugrinića zbog kupnje grobnica, k tome po povlaštenoj cijeni, u vrijeme kada tako nešto ne može učiniti većina Zadrana. Pripisano mu je i zapošljavanje članova uže obitelji mimo javnog natječaja. Revizija, doznajemo, sigurno neće ispitivati prozivke za mobbing u Nasadima koje su se također mogle čuti na sjednici Gradskoga vijeća. U svakom slučaju, ovog puta gradonačelniku Zadra stalo je da određene prozivke iz vijećničkih klupa ne ostanu bez odgovora. Kalmeta se na ovaj postupak odlučio dijelom i zbog proturječnih izjava koje je Lenko Ugrinić posljednjih dana davao u javnosti, a koje su osnažile nejasnu sliku stvarnog stanja u ovoj gradskoj komunalnoj tvrtki.