Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ivana Jelić i Ivan Dražović pobjednici ZadarTeen festa

10.09.2010. 22:00
Ivana Jelić i Ivan Dražović pobjednici ZadarTeen festa


Treći po redu ZadarTEEN fest održan u petak navečer u Arsenalu, dobio je čak dva dobitnika Grand prix nagrade, Požežanku Ivanu Jelić i Zadranina Ivana Dražovića. Njih dvoje nagrade su primili nakon podužeg vijećanja žirija, koji se niti nakon održanog zabavnog dijela programa, nije uspio dogovoriti tko će odnijeti titulu najboljeg. Ipak, s obzirom da je vrijeme protjecalo, odluka je morala biti donesena, pa je tako primijenjena dosad neuobičajena festivalska praksa.
Zanimljivo, finalne večeri u Arsenalu sva djeca koja su primila priznanja, barem ja jednu večer su i službeno bili najbolji, budući da je na svim statuama pisalo Grand prix. Ipak, pogreška koja se potkrala u izradi, trebala je već sutradan biti sanirana.
Sveukupno, od dvadeset najavljenih sudionika, na 3. ZadarTEEN festivalu sudjelovalo je osamnaest sudionika koji su pokazali zavidne vokalne i performerske sposobnosti kakvih se ne bi postidjeli niti poneki stariji profesionalci.
Tematika je bila uglavnom ljubavna, uz nekoliko domoljubnih, no zato su stilski izleti bili itekako različiti, počevši od ‘rock’ žestica, ‘jazz’ varijanti, pa do balada. Sveukupno podijeljeno je četrnaest nagrada.
Prvu nagradu publike odnijela je Karla Savić s pjesmom ‘ Igri nije kraj’, dok je žiri za svoj prvi izbor odabrao nastup i pjesmu Lucije Buškulić. Također, podijeljene su nagrade i za najbolji scenski nastup koja je pripala Alenu Bičeviću koji je primio nagradu i za drugu nagradu publike. Najbolje interpretacije imali su Mateo Grdginović i Tatiana Banđen, a najbolje stihove Mila Ždero u pjesmi ‘Pjesma anđela’. Najbolju glazbu imala je pjesma ‘Portret’ od Anite Krupić, a najbolji aranžman pjesma ‘Reci mi’ od Tihane Bešević.
Treću nagradu žirija primila je Izabela Barižon, a treću nagradu publike Rahela Buturić. Druga nagrada publike pripala je dobitniku Grand Prixa, Ivanu Dražoviću.