Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ivani Jelić i Ivanu Dražoviću Grand Prix ZadarTEEN-a

10.09.2010. 22:00
Ivani Jelić i Ivanu Dražoviću Grand Prix ZadarTEEN-a


Treći po redu ZadarTEEN fest održan u petak navečer u Arsenalu, dobio je čak dva dobitnika Grand prix nagrade, Požežanku Ivanu Jelić i Zadranina Ivana Dražovića. Njih dvoje nagrade su primili nakon podužeg vijećanja žirija, koji se niti nakon održanog zabavnog dijela programa, nije uspio dogovoriti tko će odnijeti titulu najboljeg. Ipak, s obzirom da je vrijeme protjecalo, odluka je morala biti donesena, pa je tako primijenjena dosad neuobičajena festivalska praksa. Zanimljivo, finalne večeri u Arsenalu sva djeca koja su primila priznanja, barem ja jednu večer su i službeno bili najbolji, budući da je na svim statuama pisalo Grand prix. Ipak, pogreška koja se potkrala u izradi, trebala je već sutradan biti reklamirana.
Sveukupno, od dvadeset najavljenih sudionika, na 3. ZadarTEEN festivalu sudjelovalo je osamnaest sudionika koji su pokazali zavidne vokalne i performerske sposobnosti kakvih se ne bi postidjeli niti stariji profesionalci.
Tematika je bila uglavnom ljubavna, uz nekoliko domoljubnih pjesama, no zato su stilski izleti bili itekako različiti, počevši od ‘rock’ žestica, ‘jazz’ varijanti, pa do balada.
Prva na binu stupila je Lucija Stanković s ‘Vremenskom prognozom’ za zaljubljene. O ljubavi zapjevale su i Dina Zalović, Tihana Bešević te najmlađa sudionica festivala Andrea Frka.
Kompletan ‘styling’ zajedno s koreografijom osmislio je Alen Bičević koji se na pozornici pojavio s crvenim šeširom i u pratnji dviju plesačica. U stilu ‘jazz’ diva zapjevala je Mirela Klisarić, a savršeno ‘odrađenim’ nastupom mogla se pohvaliti Lucija Buškulić, inače festivalska veteranka koja je s nastupima na dječjim festivalima krenula još u vrtićkim danima. Tatiana Banđen, inače pobjednica prvog ZadarTEEN festivala, ove godine predstavila se sa skladbom Dalmacijo’.
Sveukupno podijeljeno je četrnaest nagrada.
Prvu nagradu publike odnijela je Karla Savić s pjesmom ‘ Igri nije kraj’, dok je žiri za svoj prvi izbor odabrao nastup i pjesmu Lucije Buškulić. Također, podijeljena je nagrada i za najbolji scenski nastup koja je pripala Alenu Bičeviću koji je primio nagradu i za drugu nagradu publike. Najbolje interpretacije imali su Mateo Grdginović i Tatiana Banđen, a najbolje stihove Mila Ždero u pjesmi ‘Pjesma anđela’. Najbolju glazbu imala je pjesma ‘Portret’ od Anite Krupić, a najbolji aranžman pjesma ‘Reci mi’ od Tihane Bešević.
Treću nagradu žirija primila je Izabela Barižon, a treću nagradu publike Rahela Buturić. Druga nagrada publike pripala je dobitniku Grand Prixa, Ivanu Dražoviću, a uručeno je priznanje i najmlađoj natjecateljici Andrei Frki.


 DRAŽOVIĆU IZLAZI ALBUM


Simpatije žirija, ali i publike, u petak navečer osvojio je Ivan Dražović. Najavljivan ‘stasom kao Jelenković, a glasom kao Bepo’ Dražović već u prvih nekoliko taktova pjesme opravdao svoju reputaciju.
Počeo sam prije pivat’, nego što sam počeo govorit’, pojasnio je Dražović svoje pjevačke početke. Iz njegove obitelji nitko inače ne pjeva, no nadarenih pojedinaca među rodbinom ipak ima, pa mu je, kaže, stric operni pjevač u Francuskoj.
Dražović je inače ove godine krenuo u prvi razred tehničke škole, pa svoje nove kolege još nije dobro upoznao. Ipak, ima par prijatelja iz osnovne škole koji ga podržavaju:
-Bez njih ne bi mogao, kao ni bez svojih roditelja, pojašnjava, te otkriva kako mu uskoro izlazi i njegov prvi album:
-Album će se sastojati od deset opernih arija. Trebao bi izaći koncem desetog ili početkom jedanaestog mjeseca. Pa, kada to bude napraviti ćemo jedan lipi koncert u kazalištu!




 PRVA IVANINA NAGRADA


Uzbuđenje zbog pobjede u petak navečer nije krila mlada Požežanka Ivana Jelić. To joj je inače prva nagrada koju je dobila, na mlada pjevačica je već u planovima oko prvog albuma.
-Prve tri pjesme su gotove, no trebati će još neko vrijeme da sve bude gotovo, pojasnila je.
Iako je gošća na ovom festivalu, Ivana u Zadar, kaže, dolazi često, budući da njezina obitelj ima kuću na Pagu. O svojim natjecateljskim kolegama ima sve riječi hvale, a na festival u Zadar će, kaže, zasigurno opet doći.


 TATIANA PONOVO U ZADRU


Kanađanka Tatiana Bunđen s pjesmom ‘Dalmacijo’ ponovno se vratila na ZadarTEEN fest. „Ponosno kažem, ‘Dalmacijo, za me si jedina’” riječi su njezine pjesme, a kako pjeva, tako i živi, pa Tatiana svaki mogući trenutak iskoristi da dođe u Zadar, točnije u Pakoštane, gdje odlazi kad joj to dozvole prilike:
-Puno mi fali Dalmacija. Kanada nije kao Dalmacija. Mama mi je iz Rijeke, ali tata je iz Pakoštana, pa tamo češće odlazimo kad smo u Hrvatskoj. Možda se i preselim ovdje, ali to tek kad završim fakultet, otkriva Tatiana.
Ona trenutno radi na svom albumu, koji bi mogao biti gotovo do slijedećeg ljeta, Ipak, u Zadru ćemo je, kaže, moći vidjeti već za dva mjeseca kada je očekuje nastup na još jednom festivalu.