Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

RK Zadar svladao Arbanase

10.09.2010. 22:00
RK Zadar svladao Arbanase


Visokom pobjedom rukometaša iz Mocira (34:17), preksinoć je u istoimenoj dvorani okončan prijateljski susret Zadra i Arbanasa. Jednotjednu stanku u Prvoj Hrvatskoj rukometnoj ligi (odgođena utakmica drugog kola) Zadar je tako iskoristio za uigravanje uoči nastavka prvenstva, a Arbanasi kao dobru provjeru pred početak Treće HRL Jug.
Nakon uvodnih 0:1, Zadar preuzima ulogu favorita te iz sve češćih kontri puni mrežu “gostujućih”. Niti 10 minuta od početka, rezultat je već glasio 10:1. Visoka 6-0 Zadra zadavala je dosta muke sastavu Žarka Jakšića koji na postavljenu zonu ne uspijeva ugroziti raspoloženog Cotu. Igor Nikolić, trener Zadra, od početka je utakmice isprobavao nekoliko napadačkih varijanti: na parketu se tako najprije našao Peša u ulozi razigravača, Jerak i Čirjak na vanjskim pozicijama, dok su s krila vrebali Brkljača i Maričić. Nakon još nekoliko izrađenih akcija, novih kontri i polukontri, Zadar sredinom prvog dijela odlazi na 15:4. Fizički inferiorniji Arbanasi ipak se ne predaju, posebno mladi Šare koji je do odlaska na veliki odmor bio zaslužan za gotovo polovicu Arbanaških pogodaka. Zadar potom prelazi u 5-1 formaciju predvođenu raspoloženim Merharom. Uz dobru obrambenu rolu, Zadrov je kadet dirigirao napadom gdje su Surać, Jerak i društvo nastavljali u istom ritmu. Pljesak 30-ak navijača Arbanasa pozdravio je i Stipu Bjeliša, predsjednika kluba ovaj put u ulozi vratara, no ništa se značajnije nije promijenilo. Prvih 30 minuta završilo je rezultatom 21:7. Priliku je u nastavku dobio i ostatak pomlađene momčadi Zadra, odnosno svi igrači s klupe. Iako su Arbanasi, predvođeni Šarom i povratnikom Škulićem, u nekoliko navrata uspjeli povezati dva, tri gola, visoka zaliha iz prvog poluvremena Zadru je omogućila mirnu završnicu i konačnih 34:17.


 ZADAR – ARBANASI 34:17


ZADAR: Svorcina, Cota, Maruna, Humbolt, Torbarina, Maričić, Surać,  Klasanović, Šimičević, Jerak, Peša, Brkljača, Čirjak, Vučetić, Merhar,  Šeremet. Trener: Igor Nikolić.
ARBANASI: Krstić, Bjeliš, M. Kotlar, J. Kotlar, Matešić, Nekić, Babić,  Škulić, Galešić, Brkljača, Gulan, Šare. Trener: Žarko Jakšić.




 ARBANASI I SLUŽBENO U TREĆOJ HRL


Kaštel Gomilica u srijedu je bila domaćin Plenuma klubova Treće lige –  Jug na kojem je i službeno potvrđeno sudjelovanje Arbanasa u najnižem  razredu hrvatskog rukometa.
U sezoni 2010./11. Zadrani će nastupiti u konkurenciji još osam klubova:  Metković, Hvar, Kingtrade Makarska, Korčula, Knin 95, Kman- Kocunar,  Vrgorac i Dubrovnik 1974. Prve utakmice na rasporedu su 10. i 11.  listopada.