Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Legalizacija zatvorila jedinu trgovinu u Lukoranu

10.09.2013. 22:00
Legalizacija zatvorila jedinu trgovinu u Lukoranu


Ni četiri mjeseca od zatvaranja jedine trgovine i najave da će s prvim danima jeseni Poljoprivredna zadruga Lukoran riješiti papirologiju i stanovnicima Malog Lukorana osigurati nabavu osnovnih živežnih namirnica, stvar se, unatoč nastojanjima zadruge i Općine Preko, nije pomakla dalje od dobre volje. Trgovina je zatvorena, kako nam je svojedobno izjavila Alla Dunić, upraviteljica PZ Lukoran, zbog legalizacije prostora, a ne, kao što se špekuliralo, zbog financijskih problema i neprofitabilnosti jedinog takvog objekta u Malom Lukoranu.
– Montažni kiosk u kojemu je godinama radila trgovina imao je 38 kvadrata, a prema dozvoli koju je posjedovala zadruga, nije smio imati više od 28 četvornih metara. »Višak« kvadrata mora se legalizirati i mi smo na vrijeme predali potrebnu dokumentaciju, a kada će i kako ona biti riješena, to u ovome trenutku ne znamo, rekla nam je upraviteljica Dunić te uputila na Vesnu Pinčić, voditeljicu županijskog Odjela za gospodarstvo, koji bi trebao izdati rješenje za rad lukoranskoj trgovini. No, hoće li se to dogoditi, nije nam znala reći ni voditeljica Pinčić jer, prema njezinim riječima, sve ovisi o legalizaciji.
– Bili smo na terenu, napravili očevid o minimalnim uvjetima za rad koje bi trgovina trebala imati i cijeli je slučaj još u postupku. Moje je mišljenje, a to sam savjetovala i gospođi Dunić, da s Općinom Preko pokuša dogovoriti nabavu novog kioska veličine 12 četvornih metara jer je to kvadratura za koju, prema zakonu, odobrenje može izdati i lokalna uprava, kazala je Vesna Pinčić.