Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Pješakinje teško ozlijeđene, vozaču kaznena prijava

10.09.2013. 22:00
Pješakinje teško ozlijeđene, vozaču kaznena prijava


U teškoj prometnoj nesreći koja se jučer oko 11 sati dogodila na Biogradskoj cesti nastradale su dvije pješakinje od kojih jedna ima 74 godine, a druga 76.
Na njih je, dok su bile na pješačkom prijelazu, toyotom zadarskih registracija naletio vozač (60).
Našu redakciju odmah je nazvao jedan od očevidaca ove strašne nesreće. Kazao je kako su pješakinje krenule preko pješačkog prijelaza nakon što se kraj njega zaustavilo dostavno vozilo, odnosno kamionet.
Vozač koji se kretao suprotnim smjerom nije se zaustavio već je na pješačkom oborio dvije žene. Na mjesto nesreće odmah su došla čak tri vozila Hitne medicinske pomoći. Žene, kojima su do njihova dolaska u pomoć priskočili građani, odmah su prevezene u zadarsku Opću bolnicu.
Nakon intervencije, liječnici su utvrdili kako obje unesrećene imaju teške tjelesne ozljede, odnosno lomove ekstremiteta.
– Protiv vozača, koji u trenutku nesreće nije bio pod utjecajem alkohola, podigli smo kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće i neprilagođene brzine prilikom približavanja pješačkom prijelazu, kazao nam je Elis Žodan, glasnogovornik PU Zadarske. Promet Biogradskom cestom bio je privremeno obustavljen, a nakon očevida Biogradska cesta je ponovno otvorena za promet.