Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pucalo se zbog vlasništva nad kućom

10.09.2013. 22:00
Pucalo se zbog vlasništva nad kućom


Njihova se netrepeljivost osjetila u zraku. Mogla se »namirisati«, a kulminirala je pitanjem optužene Vane Marije Zozof (59) upućenim jednom od svojih posinaka: »Viktore, je li to i dalje još uvijek tvoja kuća?« na što joj je on tek kratko i rezolutno odgovorio da – jest.
I upravo ta obiteljska kuća u Bibinjama uzrok je, razlog i motiv da je Vana Maria Zozof optužena za dvostruki pokušaj ubojstva jer je – prema optužnici – sredinom lipnja prošle godine u Bibinjama pucala prema Tomu i Viktoru Brkiću, pri čemu je Toma pogodila u glavu i srećom, tek ga lakše ozlijedila. U nastavku suđenja protiv ove udovice i majke dvoje punoljetne djece iz prvog braka, rasprava je zapravo i formalno morala početi ispočetka jer je prekoračen zakonski rok od tri mjeseca od posljednjeg ročišta održanog u ožujku ove godine.
Optužena je tako ponovila kako se ne osjeća krivom, a njezini posinci – Tom i Viktor Brkić, ponovili su svoju priču. Tom Brkić je naglasio kako je u njega nedvojbeno pucala maćeha jer ju je prepoznao te je još dodao kako je ona, kada se udavala za njihovog pokojnog oca, promijenila ime. Rekao je da od tog događaja i ranjavanja trpi posljedice jer ne može spavati.
Suđenje čijim Sudskim vijećem predsjeda Dijana Grancarić, nastavlja se sredinom mjeseca kada bi i optužena koja se brani sa slobode, trebala ispričati svoju stranu priče, odnosno iznijeti obranu.