Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Za Alića prikupljeno 90 tisuća kuna

Autor: Andrina Luić

10.09.2013. 22:00
Za Alića prikupljeno 90 tisuća kuna

Foto: Zvonko KUCELIN



Čim smo objavili da skupljamo novac za svoga prijatelja i suborca Miroslava Alića, koji boluje od metastatskog melanoma, mnogi građani, branitelji, općine iz Zadarske županije i gradske tvrtke uplatile su novac, naglasio je Pulja


U humanitarnoj akciji, koju su sredinom srpnja pokrenule braniteljske udruge i Liga za borbu protiv raka, za pomoć teško oboljelom Miroslavu Aliću do kraja kolovoza prikupljeno je oko 90.000 kuna, potvrdio nam je Joško Pulja, nekadašnji zapovjednik Otočnog bataljuna, čiji je i Alić bio član.
– Čim smo objavili da skupljamo novac za svoga prijatelja i suborca Miroslava Alića, koji boluje od metastatskog melanoma, mnogi građani, branitelji, općine iz Zadarske županije i gradske tvrtke uplatile su novac, a među prvima su se odazvale općine Preko, Pašman i Zemunik. Novac se prikupljao i na humanitarnoj izložbi akademskog slikara Dimitrija Popovića koja je cijeli kolovoz bila postavljena u Baroknoj kući u Ninu i sa zadovoljstvom mogu reći da su gotovo sve slike „planule” već na otvorenju, naglasio je Pulja i dodao da, nažalost, prikupljena svota ipak nije dovoljna za tri doze lijeka koje su Aliću u ovoj fazi liječenja neophodne. Stoga branitelji i dalje mole i apeliraju na građane, udruge, tvrtke i lokalnu zajednicu da još jednom pokažu veliko srce i pomognu njihovu prijatelju.
Podsjetimo, Miroslav Alić prije tri godine obolio je od metastatskog melanoma. Nakon što su iscrpljene sve metode liječenja koje je pokrivao HZZO, dr. Neven Birkić iz Opće bolnice Zadar i braniteljske udruge pokrenuli su prikupljanje pomoći za nabavu zelborafa, lijeka novije generacije čija jedna doza stoji oko 60.000 kuna.
– Uz pomoć Opće bolnice Zadar, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Grada Zadra, Zadarske županije i Ministarstva branitelja, od početka godine do ljeta kupljene su tri doze lijeka, sada smo prikupili za dozu i pol, a još toliko nam je potrebno da bi Miroslav mogao završiti terapiju, objasnio je Pulja i zahvalio svima koji su se dosad pomogli u Alićevu liječenju.