Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zadarski dvojac protiv dubrovačkog trojca

Autor: Viktor Bogut

10.10.2008. 22:00
Zadarski dvojac protiv dubrovačkog trojca


Nakon tri tjedna stanke nastavlja se stolnotenisko prvenstvo. Nakon poraza od Zagreba i pobjede nad Vodovod Osijekom, stolnotenisači Donata odigrat će i treći derbi. Danas u 17 sati gostovat će u Dubrovniku, a suprostavit će im se vrlo jaka momčad Libertas Marinkolora.
– Definitvno se radi o derbiju kola. Libertas je odličan tim. Imaju tri iskusna klupska igrača, koji čine odličnu momčad. Sva trojica su podjenake kvalitete i stoga nam neće biti jednostavno igrati – objasnio je trener zadarske momčadi Denis Karlović. Dubrovačku prvu postavu čine tri zagrebačka igrača: Neven Juzbašić, Damir Atiković, a ove sezone im se priključio i pomalo zaboravljeni Marko Habijanec, koji je dugi niz godina igrao u njemačkim ligama. Sada je donio novu dimenziju momčadi iz Dubrovnika. No, i Zadrani imaju svoja dva asa. Davor Karlović i Kinez Jia Zheng ponovo igraju dobro i u stanju su izvući pobjedu na jednom od najtežih gostovanja u ligi.
– Dobro smo se pripremili za ovaj dvoboj i vjerujem da spremni ulazimo u njega. U ovom trenutku teško je reći tko je favorit. Možda oni zbog domaćeg terena, a mi ćemo tražiti i najmanju šansu da dobijemo taj susret. U svakom slučaju Libertas nam je, uz Vodovod Osijek, najveći konkurent za ulazak u doigravanje i pobjeda na strani bi nam zaista mnogo značila – dodao je Karlović, koji će u prvu postavu ubaciti i juniora Stipu Zubčića, no teško je očekivati da on u ovom dvoboju ima šanse dobiti meč. Stoga će sve ostati ponovno na Davoru Karloviću i Zhengu. Od ostalih dvoboja valja izdvojiti i zagrebački derbi u kojemu Zagreb ide u goste perspektivnoj momčadi Industrogradnje. Momčad Gorana Radanovića je i u tom (kao i svakom) dvoboju veliki favorit, ali “žilavi” igrači Industrogradnje svakako će imati veliki motiv, skinuti “glavnu facu” u gradu.
U 3. kolu igraju: Libertas Marinkolor – Donat, Srdoči – Šenkovec, Industrogradnja – Zagreb, Dugo Selo – Frim, Vodovod Osijek – Pula.
 


 I DJEVOJKE AKTIVNE


Danas će na teren izaći i stolnotenisačice Donata, koje će odraditi dva gostujuća meča formalno trećeg kola Druge lige-zapad. Zadranke će u 11 sati gostovati u Crikvenici protiv istoimene domaće ekipe, dok će već u 17 sati u susjednom Jadranovu igrati protiv Sv. Jakova.