Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Egzibicionist Gnječ najavio kandidaturu za predsjednika

Autor: Marija Knežević

10.10.2009. 22:00
Egzibicionist Gnječ najavio kandidaturu za predsjednika

Foto: Vedran SITNICA



Čelnici i članovi njegove stranke, njih 80-ak, sat vremena ranije stigli su autobusom na zadarski kolodvor. Od tamo su, u povorci praćenoj zvucima limene glazbe, krenuli prema hotelu Kolovare u kojem su održali predstavljanje svojeg kandidata


U bijelom odijelu, praćen zvucima limene glazbe, u subotu je u podne u dvorani Hotela Kolovare do mikrofona došetao Stjepan Gnječ, predsjednik Gospodarske stranke. Objavio je svoju kandidaturu za predsjednika države.
– Ja ću biti predsjednik svih građana Republike Hrvatske bez obzira na nacionalnu, stranačku, društvenu, vjersku, spolnu i svaku drugu različitu pripadnost, kazao je nadahnuto Gnječ pred svojim sljedbenicima koji su svaku njegovu rečenicu popratili velikim pljeskom.
Čelnici i članovi njegove stranke, njih 80-ak, sat vremena ranije stigli su autobusom na zadarski kolodvor. Od tamo su, u povorci praćenoj zvucima limene glazbe, krenuli prema hotelu Kolovare u kojem su održali predstavljanje svojeg kandidata.
Stjepan Gnječ iz Krvavca kraj Metkovića, kandidirao se i na prošlim predsjedničkim izborima, održanim 2004. godine, no tada je od kandidature odustao u korist “dečka s Trešnjevke”, Borisa Mikšića.
Predsjedništvo Gospodarske stranke osnovane 2006., u rujnu je odlučilo kandidirati upravo svog predsjednika Gnječa za predsjednika države. On je predstavio svoj program i istaknuo kako gospodarstvo mora biti najvažnije goruće pitanje današnjice. Smatra da su građani umorni od uvijek istih kandidata koji nose štafete od izbora do izbora te da su potrebna nova lica. 
– Javlja se potreba za kandidatima, novim i neovisnim osobama koji će imati misiju, viziju, volju, želju, znanje, ambicije, neustrašivost i jačinu razriješiti gordijski čvor svih nametnutih i proizvedenih problema – kazao je između ostalog Stjepan Gnječ.
Po završetku predstavljanja jedan mu je od potpredsjednika njegove stranke preko glave prebacio predsjedničku lentu, praćen gromoglasnim pljeskanjem nazočnih članova.